Delegație din Carei la Târgul din Nyrbator finanțat prin Interreg V-A România-Ungaria. GALERIE FOTO

• publicat la: 18 iunie 2022
Delegație din Carei la Târgul din Nyrbator finanțat prin Interreg V-A România-Ungaria. GALERIE FOTO

Standul Municipiului Carei nu a avut la Târgul de la Nyrbator, Ungaria, inscripție  în limba română, limba statului pe care îl reprezintă, așa cum a avut Primăria Nyrbator în cadrul vizitei de la Carei. Firmele SC Polipol Foieni și Steiger SRL Carei au beneficiat de înscrisuri bilingve, nu și Primăria Municipiului Carei.  Din bugetul total de 2.895.495,00 EUR alocat pentru proiectul din Programul Interreg V-A România-Ungaria, la Nyrbator nu s-au putut aloca câțiva euro pentru inscripționarea bilingvă a standului Municipiului Carei?

Prima ediție a Târgului comun al locurilor de muncă Carei (RO) -Nyirbator (HU), având ca tematică:”Industrie și meserii în zona transfrontalieră Carei-Nyirbator”, s-a desfășurat în data de 16 iunie la castelul Karolyi iar în data de 10 iunie  la Nyrbator.

Proiectul implementat în parteneriat cu Municipalitatea Nyírbátor este finanțat în cadrul Programului
Interreg V-A România-Ungaria, Axa Prioritară 3, Prioritatea de investiţii 8/b, având un buget total
de 2.895.495,00 EUR, din care contribuţia Uniunii Europene (FEDR) 2.461.170,75 EUR.

Bugetul total de partea română este de: 1.399.600,00 EUR din care contribuţia Uniunii Europene (FEDR): 1.189.660,00 EUR.

La Târgul comun al locurilor de muncă Carei (RO) -Nyirbator (HU), au participat reprezentanți ai Primăriei Carei, directori de licee și două societăți comerciale. Primarul evazionist al Careiului nu a participat nici la Târgul de la Carei și nici la cel de la Nyrbator.

Atragem atenția primarului din Nyrbator că municipiul Carei face parte din România chiar dacă domnia sa a afirmat la Carei că se simte ca și acasă și din punct de vedere istoric. Careiul a fost  sub ocupație maghiară, hortystă, în perioada 1940-1944 dar a fost eliberat de Armata noastră română la data de 25 octombrie 1944.

Primăria Carei este o organizație guvernamentală din România și trebuia să existe o inscripție  și în limba țării pe care o reprezintă. Așa se procedează în lumea civilizată. Mai ales că bugetul pentru această activitate este de aproape 3 milioane de euro.

GALERIE FOTO TÂRG CAREI

Buletin de Carei

Lasati un comentariu