Înscrieri la FESTIVALUL FOCUS FEST – destinat în exclusivitate elevilor

• publicat la: 15 iunie 2022
Înscrieri la FESTIVALUL FOCUS FEST – destinat în exclusivitate elevilor

Asociația Focus Drama și Teatrul de Nord Satu Mare anunță startul înscrierilor la FESTIVALUL FOCUS FEST – destinat în exclusivitate elevilor din toate liceele județului.

Așa că dacă ești licean pasionat de artele spectacolului, acum ai șansa să participi la un super festival în care să îți pui în valoare talentul. Fă-ți o trupă de teatru cu colegii și înscrie-te până în data de 15 Septembrie, urmând pașii din regulamentul concursului.

Ai ocazia să îți alegi piesa favorită și îi dai viață pe scena Teatrului de Nord.

Ai timp să lucrezi la toate detaliile scenice cu ajutor profesionist din partea noastră și a unui cadru didactic, până în Decembrie, când timp de două zile scena Teatrului de Nord va fi luată cu asalt de „HIGHSCHOOL BATTLE” din cadrul FOCUS FEST.

Ce ai de câștigat? Prieteni noi, activități creative, libertate de expresie, accesul în lumea fascinantă a teatrului și a story-telling-ului și un certificat de participare.

Un juriu va desemna cel mai bun spectacol, cea mai bună actriță și cel mai bun actor al festivalului, care vor fi premiate în cadrul unei festivități.

Regulamentul festivalului FOCUS FEST 2022

1. Data și locul desfășurării festivalului: 5, 6 Decembrie 2022, Teatrul de Nord Satu Mare

2. Participanți:

Se pot înscrie la festival trupe de teatru formate din elevi de clasele IX – XII ai tuturor liceelor din Județul Satu Mare.

Fiecare trupă de teatru va avea un cadru didactic coordonator, desemnat de Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, responsabil cu coordonarea programului de repetiții și îndrumarea trupei în lecturare și alegerea piesei cu care vor participa.

Participarea trupelor de teatru înscrise în cadrul Festivalului FOCUS FEST este obligatorie.

3. Înscrierea:

Înscrierile se vor trimite pe adresa de email: focusdrama.ro@gmail.com până în 15 Septembrie 2022 și constau în fișa de înscriere completată, cu ștampila unității școlare, semnătura directorului și a profesorului coordonator. Fișele de înscriere vor fi puse la dispoziție, la cerere pe e-mailul asociației: focusdrama.ro@gmail.com.

4. Durata spectacolelor:

Fiecare trupă va dispune de un interval 10 – 35 de minute în care va prezenta pe Scena Mare a Teatrului de Nord, spectacolul pregătit pentru Festivalul FOCUS FEST.

5. Alegerea textelor literare:

Spectacolele pot avea la bază texte din dramaturgia română sau universală, clasică sau contemporană. Se admit și creații ale elevilor/profesorilor.

6. Organizarea și desfășurarea spectacolelor:

În organizarea momentului artistic, trupele de teatru dispun de toată libertatea. În cadrul festivalului, se vor avea în vedere originalitatea abordării textelor dramatice, inovația viziunii scenice, elemente de scenografie și decor, costume, etc.

Fiecare trupă de teatru participantă la festival, va beneficia de expertiza unui actor al Teatrului de Nord Satu Mare, care va avea rolul de îndrumător și care îi va ajuta pe noii artiști să dea o formă finală pieselor de teatru selectate, prin acordarea de asistență în ceea ce consideră necesar: dicție, mișcare, intonație, metode de actorie, alegerea costumelor etc.

Fiecărei trupe de teatru înscrisă în cadrul FOCUS FEST i se va acorda timp de repetiție la  Scena Mare a Teatrului de Nord, repetiție în care se vor concretiza detaliile finale privind luminile, decorul, sunetul, recuzita etc. Este extrem de important ca fiecare trupă, împreună cu coordonatorul să se încadreze în timpul stabilit la scenă. Calendarul repetițiilor va fi comunicat ulterior, în fazele proiectului, în cadrul ședințelor cu coordonatorii.

Pe tot parcursul festivalului FOCUS FEST, elevii vor fi însoțiți de cadrele didactice coordonatoare.

Cadrele didactice coordonatoare vor fi responsabile și pentru procurarea acordului parental pentru participarea în cadrul proiectului, a elevilor minori.

7. Calendarul activităților:

15 Mai – 15 Septembrie 2022 – Etapa de înscriere

10 Iunie – 15 Septembrie 2022 – definitivarea componenței trupelor de teatru (în Septembrie va fi necesară completarea unei fișe suplimentare, cu componența nominală a trupelor înscrise și alte detalii de ordin organizatoric)

Septembrie – Noiembrie  2022 – lecturare și alegerea pieselor de teatru, desfășurarea repetițiilor doar cu coordonatorul didactic

Începutul lunii Decembrie 2022 – timp de repetiție la scenă (calendarul concret va fi pus la dispoziție în acea perioadă, în funcție de numărul trupelor înscrise, complexitatea spectacolelor, etc)

5, 6 Decembrie – FESTIVALUL FOCUS FEST – HIGHSCHOOL BATTLE – ordinea programării va fi disponibilă ca și la punctul anterior

8. Juriul:

Juriul va fi alcătuit din 3 membri, din care un reprezentant al Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare.

9. Premii:

Se vor acorda premiul pentru cea mai bună actriță, cel mai bun actor și cel mai bun spectacol.

Proiectul FOCUS FEST este cofinanțat de Consiliul Județean Satu Mare.

Partenerii noștri sunt Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Consiliul Județean al Elevilor Satu Mare și Teatrul de Nord Satu Mare.

Orice detalii suplimentare necesare pentru presă, pot fi obținute de la managerul proiectului Amarilys Pop, la tel. 0746 163 485.

 

Lasati un comentariu