Motivațiile Inspectoratului Școlar Satu Mare în cazul refuzului transferului unui elev

• publicat la: 21 iunie 2022
Motivațiile Inspectoratului Școlar Satu Mare în cazul refuzului transferului unui elev

Ca urmare a acuzațiilor din presă ale părintelui S.N.V., în cazul solicitării transferului copilului la Școala Gimnazială „Bălcescu-Petofi” Satu Mare, de la Școala Gimnazială Culciu Mare, facem următoarele precizări:

  1. În cursul anului școlar 2021-2022, au fost depuse 6 cereri la Școala Gimnazială „Bălcescu-Petӧfi” Satu Mare, în care se solicita transferul elevilor de la alte unități de învățământ din județul Satu Mare în clasa a III-a (pentru anul școlar 2022-2023).
  2. La nivelul clasei a II-a, efectivele de elevi la Școala Gimnazială „Bălcescu-Petӧfi” Satu Mare, sunt de 30, respectiv 34 de elevi. În aceste condiții, consiliul de administrație al unității de învățământ a respins toate cele 6 cereri, inclusiv pe cea a părintelui mai sus nominalizat.
  3. Criteriile de bază pentru înscrierea copilului sau pentru transferul acestuia sunt: domiciliul/reședința; efectivul maxim de elevi dintr-o clasă, care trebuie să fie de maximum 25 de elevi. În situații excepționale, formațiunile de preșcolari sau de elevi pot funcționa peste efectivul maxim, cu cel mult 3 preșcolari/elevi, după caz, peste numărul maxim, cu aprobarea consiliului de administrație al inspectoratului școlar, pe baza unei justificări din partea consiliului de administrație al unității de învățământ care solicită exceptarea de la prevederile alin.
  4. Inspectoratul Școlar Județean a consiliat părintele, oferindu-i alternative de transfer, și anume: Școala Gimnazială „Avram Iancu” Satu Mare (47 de elevi în două clase), respectiv Școala Gimnazială „Mircea Eliade” Satu Mare (48 de elevi în două clase). Părintele a refuzat orice alternativă, cu toate că cele două școli sunt în proximitatea domiciliului elevului în cauză.

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare

Dacă există atâtea solicitări, de ce nu a fost posibilă înființarea unei alte clase? Ar fi fost puțin peste 20 de elevi în fiecare clasă, ar mai fi existat un post de învățătoare…Soluții există. E nevoie doar de puțină bunăvoință.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu