A doua comemorare a lui Avram Iancu la Carei. Primăria a insinuat că a suferit de o boală psihică

• publicat la: 10 septembrie 2021
A doua comemorare a lui Avram Iancu la Carei. Primăria a insinuat că a suferit de o boală psihică

Vineri dimineață a fost organizată la Carei a doua comemorare a Eroului Național Avram Iancu de către instituția de cultură din subordinea Primăriei Carei.

S-a intonat Imnul de Stat după care au răsunat tulnicele din Ianculești iar apoi preotul Popa Ilie a rostit o rugăciune. Nu a fost oficiat parastas și nu au fost trase clopotele.

Adrian Ștefănuți a dat citire unui material biografic din care s-a desprins faptul că Avram Iancu a suferit de o boală psihică din 1852. O manipulare caracteristică Primăriei Carei când vine vorba de eroii români.

Au depus coroane de flori Asociația Unirea 2009, Societatea Avram Iancu din Carei, PNL Carei și Primăria Carei. A ieșit  în evidență aranjamentul floral depus de Primăria Carei, un inel de mici dimensiuni din flori albe cu panglică albă, știut fiind că tricolorul românesc nu este agreat de conducerea Primăriei Carei. Cele 9 coroane depuse duminică, 5 septembrie 2021, în cadrul comemorării organizate de toate asociațiile culturale românești, au fost  îndepărtate de Primăria Carei deși florile  nu au fost ofilite.

Nimeni din conducerea Primăriei Carei nu a fost prezent dar nici angajații de la direcția de informare și comunicare sau consilierii primarului plătiți din banul public. Primarul a lipsit azi toată ziua din Primărie dar viceprimarul a fost prezent, nu și la comemorarea organizată tocmai de Primărie.

GALERIE FOTO

Finalul a aparținut ansamblului Ceatăra care a dat glas  prin cele două soliste cântecelor Marșul lui Iancu, Treceți batalioane române Carpații și Transilvanie frumoasă.

Trăiască Duhul lui Iancu!

Buletin de Carei

https://www.buletindecarei.ro/2021/09/avram-iancu-a-fost-comemorat-la-carei-de-romani-patrioti.html

Lasati un comentariu