Zeci de tone de deșeuri bat la porțile României. Poliția de frontieră la datorie

• publicat la: 1 septembrie 2022
Zeci de tone de deșeuri bat la porțile României. Poliția de frontieră la datorie

Poliţiştii de frontieră sătmăreni în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Satu Mare nu au permis intrarea în ţară a unui automarfar încărcat cu 15,6 tone de deșeuri, constând în textile second hand, pentru care șoferul nu a putut prezenta documentele prevăzute de lege.

Ieri, 31 august a.c., în jurul orei 9.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de către un cetăţean român din județul Cluj.

Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, haine second hand, de la o societate comercială din Elveția pentru o firmă din judeţul Cluj.

În cadrul verificărilor s-a constatat faptul că mijlocul de transport era încărcat cu  15,6 tone de haine second hand aflate într-o stare avansată de degradare.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii de Mediu Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României întrucât documentele prezentate erau incomplete.

Conform legislaţiei în vigoare, şoferul mijlocului de transport nu a putut prezenta Anexa nr. 7 la Regulamentul (CE) nr. 1013/2006.

În acest caz, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, deşeurile fiind returnate societăţii expeditoare.

Lasati un comentariu