Judecătoria Oradea va decide dacă e legală inscripția cu strofa din Imnul Ungariei în fața Primăriei Carei din România

• publicat la: 8 aprilie 2024
Judecătoria Oradea va decide dacă e legală inscripția cu strofa din Imnul Ungariei în fața Primăriei Carei din România

O acțiune de forță a UDMR Carei a avut loc la data de 12 aprilie 2023 atunci când s-a dezvelit un grup statuar fără avize legale, cu o strofă din imnul Ungariei inscripționată pe  un soclu și având ca maestru de ceremonii președinta Ungariei.

Vineri, 12 aprilie 2024, Judecătoria Oradea va decide dacă menține la Carei inscripția cu strofa din imnul Ungariei în fața primăriei din România și refuză Ministerului Culturii dreptul de a decide asupra legalității amplasării de monumente pe domeniul public cu avize legale obținute înaintea dezvelirii oficiale.

Tot circul ilegal din 12 aprilie 2023 a fost girat de autoritățile române care au detașat la Carei forțe impresionante de ordine pentru paza oficialilor dar nu și pentru restabilirea legalității din România.

Mai mult, primarul evazionist a contestat în instanță decizia Ministerului Culturii cu acordul consilierilor  locali. Adică primarul udemerist vrea neapărat o strofă din Imnul Ungariei în fața organizației guvernamentale UAT Carei. Vrea păstrarea de soclu pentru grupul statuar maghiar dar refuză pentru statuia pictorului român Aurel Pop soclu.

Minciuni și ilegalități la Primăria Carei. Kovacs Eugen nu respectă legile din România

Pentru ca circul să fie cât mai consistent, avocatul de casă al primăriei Carei, angajat de primar și CL pentru contestarea tuturor neregulilor descoperite de instituțiile de drept, nu se prezintă la niciunul din termenele fixate de instanță.. la Carei în 24 octombrie 2023  și la Judecătoria Oradea în 13 martie 2024.

Din partea Ministerului Culturii a fost prezent Danciu Zamfir, directorul Direcției județene de cultură dar acesta nu a specificat deloc că inscripția contestată este de fapt o strofă din Imnul Ungariei.

Acțiunea face parte din asaltul asupra simbolurilor românești din Transilvania pentru că tot ce este simbol românesc este fie îndepărtat fie vandalizat prin distrugere de socluri și inscripții din proiectele inițiale.

La Carei încă mai trăiesc români care în 1940 au fost persecutați etnic și expulzați doar pentru vina de a fi români de către Ungaria hortystă. Președinta Ungariei a venit la Carei, un oraș din ROMÂNIA, pe data de 12 aprilie 2023 dar nu a avut deloc bunul simț de a depune o floare la monumentul victimelor din 1940 așa cum se procedează în cadrul unei vizite oficiale și nici nu a intervenit atunci când discursul ei nu a fost tradus și în limba română. Vom avea în fața primăriei imnul țării care a persecutat etnic românii în 1940 și i-a expulzat pentru că nu doreau să renunțe la identitatea lor?

Buletin de Carei

Procesul pentru amplasarea ilegală a grupului statuar din fața Primăriei Carei s-a mutat la Judecătoria Oradea

Președinta Ungariei nu a avut discurs tradus la Carei, un oraș din România

Operațiunea Umbrela și provocarea românilor la Carei în Miercurea Mare de către președinta Ungariei

 

Lasati un comentariu