Primarul evazionist din Carei calcă în picioare avizul emis de Ministerul Culturii din România

• publicat la: 23 aprilie 2023
Primarul evazionist din Carei calcă în picioare avizul emis de Ministerul Culturii din România

Reprezentanții ONG-ului UDMR aflați la conducerea  Primăriei Carei și a Consiliului Județean Satu Mare au organizat o ceremonie de dezvelire a unui grup statuar sub tutela președintei Ungariei FĂRĂ a deține avizele legale! Fapta e cu atât mai gravă cu cât organizatorii au fost atenționați înainte de data dezvelirii oficiale din 12 aprilie 2023!

La data de 11 aprilie 2023 s-a emis un Proces Verbal de constatare și sancționare a realităților din teren neconforme cu cele din proiectul depus și totuși, într-o sfidare totală, au participat la dezvelire vicepremierul Guvernului Ciucă, Kelemen Hunor precum și președinta Ungariei, Katalin Novak.

Comisia  Națională a Monumentelor de For public  a emis aviz favorabil pentru grupul statuar din fața Primăriei Carei doar dacă se elimina din proiect cele două socluri de rocă de sub statuie  și coloana frântă, Aviz nr.2/MFP/2023, emis de Ministerul Culturii.

Primarul evazionist Kovacs NU A ȚINUT seama de avizul emis de Ministerul Culturii pentru că el este de la UDMR și el respectă legile Ungariei nu ale României. Circarii de la UDMR au umplut spațiile online cu decizia de demolare a crucilor eroilor români de la Valea Uzului dar când vine vorba ca ei să respecte legile din România se fac că plouă.

Electoratul maghiar este manipulat și mințit tocmai de către cei care spun că îi reprezintă. Aceasta este crunta realitate. Se urmărește de fapt învrăjbirea cetățenilor români pe criterii etnice tocmai de cei care se tot smiorcăie că sunt victime.

Nu este pentru prima dată când se pune în scenă acest scenariu la Carei.  Doar că de această dată fondurile alocate de la bugetul de stat au fost uriașe, pe măsura sfidării legislației românești.

Adresa oficială remisă de  Direcția județeană de cultură Satu Mare la solicitarea deputatului Adrian Cozma cuprinde informații exacte despre modul cum primarul evazionist din Carei a forțat dezvelirea unui grup statuar fără aprobările legale.

Urmare a celor constatate la fața  locului, s-a întocmit un Proces Verbal care prevede o sancțiune de 10 mii de lei precum și „desființarea lucrărilor și aducerea terenului la starea inițială”.

 

 

 

De aici toată tensiunea udemeriștilor și a delegației din Ungaria.

E de neimaginat ca un președinte de stat să vină în vizită în altă țară și să nu țină seama de legislația  țării respective! Ca fost ministru al Culturii și actual vicepremier, Kelemen Hunor cum justifică o asemenea grozăvie?

La Carei s-a amplasat în fața Primăriei un grup statuar care conține inscripții ce nu erau cuprinse în proiect precum și două socluri de rocă neavizate. Inscripția strecurată ilegal pe coloana din fața Primăriei Carei este o strofă din Imnul Ungariei.

Solicităm conducerii exclusiv UDMR a Primăriei Carei să ne anunțe când va organiza ceremonia de intrare în legalitate cu grupul statuar în prezența președintei Ungariei pentru a putea pregăti reîmprospătarea culorilor bornei.

Așteptăm un comunicat vehement de la UDMR pentru condamnarea ilegalităților comise de conducerea UAT Municipiul Carei și inducerea în eroare a cetățenilor onești. La fel de vehement ca  și reacția parlamentarului sătmărean Nagy Szabolcs care punea etichete românilor care scandau lozinci pro România.

Daniela Ciută

 

comentarii

de As „Țara Iancului Iubirea Mea„-Deva la 23 aprilie 2023 - 20:37

Felicitări Doamna Presedintă Daniela Ciută. Felicitări tuturor oamenilor de bună credință din Carei care susțin porunca biblică de buna înțelegere între oameni.
Felicitări Ministerului Culturii dl director executiv ec.Zamfir Vasile Danciu și domnului deputat Adrian Felician Cozma
Sănătate, bucurii, pace și înțelegere
!

de Iusein la 24 aprilie 2023 - 08:37

Felicitari doamna Ciuta!
Asa trebuie sa faceti totdeauna cand cineva savarseste ceva nelegalitate.
Cultura este sfanta, trebuie luate in considerare toate elementele culturii.
Tot asa mai departe.

Raspunsuri

Lasati un comentariu