Minciuni și ilegalități la Primăria Carei. Kovacs Eugen nu respectă legile din România

• publicat la: 12 martie 2024
Minciuni și ilegalități la Primăria Carei. Kovacs Eugen nu respectă legile din România

Am găsit azi în cutia poștală o mapă transparentă în care erau niște copii după avizele și alte documente  acordate de către ministerul culturii pentru statuia politicianului maghiar Kolcsey din fața primăriei Carei și care avize nu concordau DELOC cu cele scrise anul trecut de finul primarului angajat pe mulți bani la cabinetul 1 din Primărie.

Adică consilierul primarului, specializat în smuls de buruieni de pe domeniul public, inducea în eroare cu nerușinare  careienii în 27 aprilie 2023 și spunea că au aflat abia cu o zi înainte de inaugurarea din 12 aprilie 2023 de condițiile impuse de ministerul culturii și deci nu au avut timp să ia măsuri când de fapt adresa de la ministerul culturii era datată 1 martie 2023 iar numărul de înregistrare de la primărie data din 8 martie 2023. Pe copie apare și scrisul primarului care o direcționează la arhitectul șef Egli Sebastian, soțul directoarei tehnice Carmen Egli.

 

Adresa de la Ministerul Culturii aviza favorabil la data de 1 martie 2023 conceptia artistică a statuii Kolcsey cu condiția eliminării soclurilor celor 2 elemente.

După ridicarea pe domeniul public  a statuii, înainte de ceremonia de dezvelire din 12 aprilie 2023, a fost efectuat un control din partea Direcției de Cultură și monumente Satu Mare, prilej cu care s-a constatat că nu sunt respectate avizele oficiale.

S-a întocmit un Proces Verbal  7204/11.04.2023 prin care UAT Carei a fost amendată cu 10 mii de lei și cu impunerea înlăturării statuii politicianului Kolcsey prin aducerea terenului la starea inițială pentru că statuia nu e conformă cu documentația ce a stat la baza emiterii avizului nr.2 / MFP/2023.  Nu doar că nu a respectat indicațiile din avizele Ministerului Culturii dar a fost adăugată și o inscripție cu o strofă din imnul Ungariei taman în fața primăriei Carei din România!

Cu alte cuvinte, primarul evazionist a călcat în picioare legea și a pus ce a vrut el nu ce a fost avizat, uitând că prin cererea depusă și semnată de el către Direcția de cultură Satu Mare a declarat pe propria răspundere ,,că datele menționate în prezenta cerere sunt exacte și mă angajez să respect avizul și documentația aferentă vizată spre neschimbare,,.

Minciuna are picioare scurte Kovacs Eugen!

Mâine, 13 martie 2024, va avea loc la Judecătoria Oradea procesul deschis de Primăria Carei pentru anularea Procesului Verbal  7204/11.04.2023.

Pentru că legea nu se aplică la Carei unde conducerea e exclusiv UDMR și organele de drept nu acționează deși sunt plătite din bani publici.

Primarul evazionist spune ,,nu provocați maghiarii,, atunci când ASTRA Carei solicită aprobare pentru catarg cu drapel românesc pe domeniul public și ignoră adresele oficiale venite de la Ministerul Culturii care  nu aprobă nici inscripții și nici soclurile ridicate pe domeniul public din fața primăriei Carei.

Pentru a nu pune în aplicare recomandările Ministerului Culturii, primarul datornic la bugetul de stat, Kovacs, a inițiat proiect de hotărâre pentru angajare de avocat pentru deschidere de proces.

UAT Carei, prin avocat Coza Valer care nu s-a prezentat la primul termen de la Judecătoria Carei pentru că avea procese la Satu Mare, invocă faptul că nu a solicitat avizul Ministerului Culturii pentru amplasare statuie. Evazionistul de primar se consideră deasupra legii și face referire doar la avizul 1567/AU din 10 februarie 2023 emis  de Comisia zonală pentru monumente de for public din cadrul Direcției județene pentru cultură Satu Mare, document prin care nu s-a instituit nicio condiție diferită de cea propusă pentru această statuie.

Sfidare sau incompetență? Adică se primește aviz favorabil cu condiția să fie însoțit de planșele semnate si stampilate de Directia județeană de cultură Satu Mare dar plansele înaintate către această instituție nu cuprind nicio inscripție, în sfidare totală față de instituțile statului român!

Primarul datornic și evazionist și-a dorit doar să își manifeste  slugărnicia față de susținătorii lui și a dezvelit  în fața primăriei Carei din România o statuie cu inscripția unei strofe din imnul Ungariei deși el ia indemnizație și pensie specială de la statul român.

Guvernul Ciolacu e depășit și de această dată de situație și permite pe domeniul public din Carei amplasarea ilegală a unei statui. UDMR are imunitate și nu trebuie să respecte legile din România?

Daniela Ciută

 

 

Lasati un comentariu