Pozele Delegaților români din Carei la Marea Unire din 1918 au loc doar pe un gard exterior. Refuzul amplasării plăcii cu numele lor pe clădirea de drept
• publicat la: 29 noiembrie 2023
Cu ocazia Zilei Naționale a României “Minutul de Cultură” vă aduce în atenție o expoziție cu titlul „Zona Careiului și Marea Unire din 1918”.
Dacă treceți prin fața Teatrului, vă invităm să petreceți un minut vizionând imaginile expuse.
Proiect realizat de către Direcția de Cultură Carei. După schimbarea directorului de la Fundația care administrează castelul, astfel de expoziții nu mai au loc în holul de la intrarea castelului cum era până acum. Istoria românească locală deranjează administrația cu conducere exclusiv UDMR.
Chipurile personalităților române careiene nu au loc decât pe un gard exterior din orașul Carei. Acesta este respectul acordat de conducerea exclusiv UDMR persobnalităților locale române și tot ei se plâng prin țări străine că nu au drepturi. Discriminarea românilor din România are loc cu largul concurs al guvernărilor din ultimii 30 de ani.
Până și placa comemorativă cu numele delegaților din Carei participanți la Marea Unire a fost refuzată a fi amplasată pe locul de drept, clădirea actualei Primării și s-a pus pe o clădire care nu are nicio legătură cu activitatea lor.
Placa comemorativă dezvelită la Carei este o palmă dată memoriei delegaților careieni la Marea Unire de la Alba Iulia din 1918. O manifestare simulacru
Delegații români din Carei la Marea Unire din 1918 și refuzul amplasării plăcii cu numele lor pe clădirea de drept
LA MULȚI ANI ROMÂNIA!