Bani pentru Victoria Carei, pentru Trans Bus. Un simulacru de ședință cu aleși locali

• publicat la: 24 mai 2023
Bani pentru Victoria Carei, pentru Trans Bus.  Un simulacru de ședință cu aleși locali

Astăzi a avut loc la Primăria Carei, în Sala festivă cu simbolistică exclusiv maghiară, ședința de îndată a Consiliului Local Carei, o ședință de 10 minute. Nici la această ședință nu a fost prezent niciun consilier liberal. Dacă la  o ședință de CL anterioară primarul UDMR anunța că nu mai suntem în Carei nici 18 mii de locuitori, acum se pare că ,,s-a schimbat,,  situația recensământului și se avansează scenariul cu peste 20 de mii de locuitori. După anunțarea încheierii ședinței de către președintele de ședință, Claudiu Ursulescu, șef departament juridic, a atras atenția asupra faptului că proiectul de la punctul 2 de  pe Ordinea de Zi nu a fost votat.

Ședința  CL Carei nu a fost filmată deci nu se va putea urmări activitatea consilierilor locali, practic modul cum ridică mâna automat  la votarea proiectelor inițiate de primarul UDMR. Nici măcar un consilier  nu are vreo intervenție ci doar primarul și președintele de ședință care citește proiectele de hotărâre  și consultă comisiile de specialitate. Mai ceva  ca pe vremea dictaturii bolșevice. Din cele 19 tablete oferite gratuit consilierilor careieni doar 3 ,,participă,, la ședințele CL Carei. Primarul și viceprimarul dar nu numai, continuă să tipărească materialele pe coli de hârtie …că doar nu din buzunarul lor plătesc.

La ședința de azi au lipsit secretarul juridic, Claudiu Ursulescu de la departamentul Juridic fiind prezent. Au mai fost  prezenți fostul consilier UDMR, Tabi Zsolt, acum director la clubul Victoria Carei precum și Ștefan Toga, fost candidat al UDMR la primăria Tășnad, acum responsabil al Grupului  de Acţiune Locală Sud-Vest Satu Mare.

Numele lui Ștefan Toga se leagă de blocarea Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) atunci când a fost numit  în funcția de conducere din partea UDMR.

https://www.puterea.ro/exclusiv-omul-impus-de-udmr-a-blocat-administratia-fondului-pentru-mediu/
.

Președinte de ședință a fost consiliera UDMR, Erika Haller. Toate proiectele de hotărâre inițiate de primar au fost aprobate la foc automat. Primarul evazionist și dator la bugetul de stat a ținut să motiveze plus finanțarea clubului sportiv Victoria Carei unde este director Tabi Zsolt, fost consilier UDMR. Primarul UDMR  datornic la bugetul de stat a motivat  finanțarea fotbaliștilor de la Victoria Carei ca fiind singura modalitate legală de a le stimula activitatea de păstrare a echipei în divizia B.

S-a votat aderarea Municipiului Carei la Parteneriatul LEADER cu denumirea Grup de Acţiune Locală Sud-Vest Satu Mare, deși acest fapt presupune că suntem o localitate cu peste 20 de mii de locuitori dar rezultatele recensământului nu sunt publice încă.

Plătim din bugetul local de ani de zile  un salariu pentru administratorul societății Trans Bus deși aceasta nu funcționează. La ședința CL de astăzi  s-a votat și  organigrama, statul de funcții și nivelul de salarizare al angajaților la SC Carei Trans Bus SRL. Nimic despre data la care autobusele vor intra pe traseu.

La final, primarul UDMR a avut o scurtă discuție cu grupul consilierilor PSD, inclusiv cu delegatul sătesc din Ianculești care nu a fost în stare să pună un afiș în sat cu scoaterea în concesiune a pășunii satului.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu