Iulia Boros, nepoata lui Mircea Dohan, convocată la Naționala de Tineret a României

• publicat la: 12 mai 2023
Iulia  Boros, nepoata lui Mircea Dohan, convocată la Naționala de Tineret a României

Boros Iulia Raluca este elevă în clasa a XI-a a Liceului Teoretic Aurel Lazar din Oradea, profil: stiintele naturii. Pasiunea sa este handbalul. A intrat în lumea handbalului în anul 2013, când avea doar 8 ani, la CS Romsport Oradea, fiind descoperită de Prof. Doina si Cristian Ardelean.

Din anul 2018 a evoluat la Campionatele Nationale- Junioare 3, respectiv Junioare 2, prin transferul la Clubul Alpha Oradea, sub bagheta antrenorilor Sarca Darius, Prof. Tautu Ramona si Padureanu Ioana.

Din anul 2020, sub conducerea antrenorului Prof. Sabin Dacau la AS Tonic Oradea au obținut locul 7 la Campionatul National Junioare 1, a debutat în Divizia A la Timisoara în 12.09.2021, într-un meci în care a marcat 5 goluri, cu echipa AS Tonic Oradea. In paralel a evoluat si în Campionatul National Junioare 2 la HCM Oradea.
După ce cluburile din Oradea nu au mai fost susținute de administrația locală și nu au mai avut posibilități de continuare a sportului la nivel înalt, Iulia se transferă în septembrie 2022 la Atletik Satu Mare, fiind antrenată aici de Prof. Kibedi Albert si Prof. Maries Ciprian.
Din acest an evoluează în Campionatul National Junioare 1 la CSM Olimpia Satu Mare. Cu echipa sătmăreană reușește clasarea pe podium, ocupând locul 3 la Turneul Final “Speranța”.
Până aici, nimic neobișnuit pentru o tânără iubitoare de handbal. Doar că această pasiune se trage se pare din familie. De la bunicul Mircea Dohan, un renumit handbalist careian care a evoluat la Minaur Baia Mare, echipa etalon a handbalului din această parte de țară.
.

.
Nici fiul lui Mircea Dohan nu a stat departe de handbal, deci în familia Dohan handbalul este la loc de cinste.
În memoria regretatului Mircea Dohan senior, familia acestuia organizează an de an, din 2012, ,,Memorialul Mircea Dohan,, o competiție sportivă pentru liceeni care nu are sprijinul administrației locale. Dar familia Dohan, prin Mircea Dohan fiul, Monica Boros fiica și ginerele Gratian Boros au reușit să facă posibilă existența acestei competiții sub egida Federației Naționale de Handbal.
Iulia a fost mereu prezentă la Carei, de la cea mai fragedă vârstă, la toate edițiile competiției.
.
Felicitări Iulia!
Felicitări familia Dohan!
.

.
Buletin de Carei

Lasati un comentariu