Ne-ntoarcem iar biruitori! Comemorarea eroilor români din cimitirul de la Marna Nouă

• publicat la: 27 mai 2023
Ne-ntoarcem iar biruitori! Comemorarea eroilor români din cimitirul de la Marna  Nouă

Am participat ieri, 26 mai 2023, la comemorarea eroilor români căzuți în luptele pentru eliberarea patriei noastre la Marna Nouă. Acțiunea face parte din proiectul ”Comemorarea Eroilor Neamului”, inițiat de către conducerile asociațiilor județene ale cadrelor militare în rezervă și retragere din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul Român de Informații.

Comemorarea eroilor noștri e o datorie de onoare, o obligație morală față de cei care ne-au asigurat  păstrarea integrității teritoriale și libertatea de a fi român.

Activitățile au reunit laolaltă reprezentanții autorităților locale din Marna Nouă, ai Școlii Gimnaziale Sanislău, Muzeului Județean,  Direcției județene de cultură, unităților din sistemul de apărare națională, ordine publică, siguranță națională, asociațiilor civico-patriotice Unirea 2009 Carei, ASTRA Carei, ai Asociațiilor de rezerviști militari din MAI, MapN și SRI.

A fost prezent și primarul comunei Sanislău, Zoltan Kardos precum și consilierul juridic din cadrul Instituției Prefectului, Florin Găzdag.

Au fost depuse coroane și jerbe de flori în memoria și cinstirea eroilor Armatei Române căzuți în luptele din octombrie 1944 de eliberare a țării de trupele hortyste.

GALERIE FOTO

Momentele artistice au fost asigurate de către  grupul de moațe din Marna Nouă care au interpretat 3 cântece patriotice  și de cătănie precum și de prof.Maria Mărnean care a recitat o poezie de Octavian Goga.

Pe tot  parcursul manifestărilor din cimitirul de la Marna Nouă a fost prezent și badea Ghic, român expulzat în 1940 de către hortyști, nu înainte de a fi bătut și schingiuit  laolaltă cu bărbații satului Marna pentru a semna că pleacă de bună voie din vatra satului.

Glorie eroilor neamului!

Cinste Armatei Române!













Lasati un comentariu