Prefectul Roca intervine în cazul profanării mormântului eroului necunoscut

• publicat la: 30 mai 2023
Prefectul Roca intervine în cazul profanării mormântului eroului necunoscut

La Satu Mare nu doar bustul lui Avram Iancu și Vasile Lucaciu au fost supuse unor acțiuni de vandalizare ci și o placă de mormânt a unui ostaș român căzut în luptele pentru eliberarea orașului din octombrie 1944. Faptul că presa a reacționat vehement a determinat autoritățile să iasă din carapacea lor  și să ia atitudine. Poate că de această dată se va identifica autorul mizerabilului gest, în cazul vandalizării crucilor de la mormintele eroilor români  din Carei nici acum nu s-a comunicat rezultatul anchetei.

.

Poziția prefectului Radu Roca referitoare la situația creată la Mormântul Eroului Necunoscut din Satu Mare

”Este de datoria mea ca prefect al județului Satu Mare să intervin rapid și să clarific situația creată aseară după apariția în mediul online a imaginilor legate de profanarea Mormântului Eroului Necunoscut din municipiul Satu Mare.
Am convocat instituțiile abilitate pentru a face verificări și de a stabili vinovații pentru situația neplăcută creată.
Vă asigur că vinovații vor fi trași la răspundere și sancționați conform legii.
Consider că cetățenii județului Satu Mare trăiesc în armonie și respect indiferent că sunt români, maghiari, șvabi, ucraineni sau romi iar astfel de acțiuni nu ne onorează ca sătmăreni.
Vă asigur că lucrurile vor fi clarificate în cel mai scurt timp cu putință pentru că , repet , sătmărenii nu au nevoie de astfel de provocări ce pot, Doamne păzește, degenera în conflicte interetnice.”- prefect Radu Roca.”

Lasati un comentariu