Fără calendar floral la Carei

• publicat la: 21 iunie 2023
Fără calendar floral la Carei

Calendarul floral atât de reprezentativ pentru municipiul Carei, nu mai există. Cum nu mai există nici rondurile de flori elaborate cu care eram obișnuiți. Primarul datornic la bugetul de stat, Kovacs, ține cu tot dinadinsul să ne arate limitele sale. Doar atât poate! Denumit altă dată Orașul Florilor, Careiul trăiește acum din amintirea acelor zile. Niște scânduri scorojite încearcă să susțină niște floricele suferinde. Poate vede și primarul Kovacs la mare, unde este în concediu, cum arată niște ronduri de flori de care să nu ne rușinăm.

Calendarul floral al Careiului s-a realizat prima dată în anul 1973,  după instalarea ca primar a prof.Ioan Corneanu. Atunci au fost plantaţi cei 30 de mii de trandafiri în întreg orasul, în special în rondurile ce străjuiau drumul national DN 19.  In forma sa iniţială, calendarul floral avea în partea superioară harta României, din diferite specii de flori mărunte iar în dreptul oraşului Carei era o floare  mai deosebită  si mai înaltă, care scotea în evidenţă urbea noastră.

Au rămas doar amintirile. Tandemul Kovacs-Keizer nu e capabil nici măcar să continue realizările altora pentru un plus de frumusețe a orașului. Ce așteptări putem avea de  la  un primar specializat  în evaziune fiscală și falimentări de societăți de producție?

Ne vrem orașul înapoi, cu rondurile sale de flori îngrijite, cu calendarul floral și cu străzile sale curate și îngrijite.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu