Opinie Marius Lazăr: ,,M-am săturat de privilegiile acordate UDMR de către statul român,,

• publicat la: 2 august 2023
Opinie Marius Lazăr: ,,M-am săturat de privilegiile acordate UDMR de către statul român,,

M-am săturat de privilegiile acordate UDMR de către statul român, de atâția ani de zile. De complicitatea liderilor marilor partide în a pune mereu batista pe țambal pe acest subiect!

UDMR este singura formațiune din UE construită pe criterii etnice. Fără a fi partid ( liderii săi afirmă explicit asta, documentele proprii atestă acest lucru), UDMR participă în alegeri si de multe ori la actul de guvernare.
Până în 2009, UDMR primea bani publici atât ca ONG, cât și ca partid politic. Non etic! Imoral!
Astăzi, în 2023, UDMR nu mai ia bani ca partid pentru că nici nu este, însă primește, ca ONG, aproape 10 milioane de euro anual, tot bani publici, prin Departamentul de relații interetnice al guvernului României, condus de… un reprezentant al UDMR! Non etic! Imoral!
Cu 5-6% din voturi, ongul UDMR încasează de la stat, lunar, aproape cât PNL cu 25%! Pe bune?!?
La acești bani se adaugă strategic banii veniți de la guvernul maghiar Orban pentru fundațiile și asociațiile controlate de UDMR. Cca 500 de milioane de euro în ultimii trei ani!
Respect minoritatea maghiară. E foarte bine să fie reprezentată în parlament!
Însă, după 33 ani ar fi cazul să clarificăm statutul UDMR.
UDMR trebuie ajutată să ia o decizie în acord cu Constitutia României: Vrea sa fie ONG? Foarte bine, nu participă la alegeri, nu ajunge la guvernare!

Vrea să participe în alegeri? Foarte bine, să devină partid și să se supună legilor care reglementează activitatea acestora. Inclusiv din perspectiva obligației arborării drapelului național al României la sediile sale. Fără excepții!

Marius Lazăr,

Copreședintele Partidului Verde

Lasati un comentariu