Sfidare! UDMR Satu Mare trimite la Inspectoratul Școlar lista cu propunerile de directori înainte ca aceștia să-și depună dosarele

• publicat la: 1 august 2023
Sfidare! UDMR Satu Mare trimite la Inspectoratul Școlar lista cu propunerile de directori înainte ca aceștia să-și depună dosarele

ONG-ul UDMR nu doar că este menținut la guvernare de premierul PSD Ciolacu ci dictează în teritoriu în privința numirilor de directori de școli.

O adresă a UDMR Satu Mare semnată de președintele Pataki Csaba, nimeni altul decât președintele CJ Satu Mare, atestă implicarea în numirile de directori de școli din județ. Termenul final de depunere a dosarelor nu a expirat dar ONG-ul UDMR trimite deja lista cu persoanele agreate a fi numite în funcția de director.

Deputatul liberal Adrian Cozma a făcut publică această situație care există de fapt de ani și ani de zile. UDMR este de fapt un ONG și nicidecum un partid. Cu toate acestea, ONG-ul UDMR se află la guvernare în România de peste 30 de ani.

”Aceasta este o veritabilă acțiune de intimidare a etnicilor maghiari care nu fac parte din UDMR și care nu vor să se alinieze la obiectivele de gașcă. Întrebarea este: etnicii maghiari care vor îndrăzni să-și depună dosarele vor fi pedepsiți, se va recurge și la acțiuni extreme asupra celor care au altă orientare politică? Minoritatea maghiară trebuie să se ridice spre modernitate politică, să depășească acest Ev Mediu al libertății pe care-l trăiește în epoca Orban” – a declarat deputatul Adrian Cozma la  o emisiune TV.

În această perioadă se organizează o selecție a directorilor și directorilor adjuncți vorbitori de limba maghiară care ar urma să ocupe aceste posturi pe o perioadă determinată de un an de zile în diferite instituții de învățământ din județul Satu Mare în care funcționează clase cu predare în limba maghiară.

Cadrele didactice  care doresc să ocupe acele posturi au la dispoziție întreagă această  săptămână ca  să-și depună dosarele la Inspectoratul Școlar Județean, dosare care conțin toate actele necesare pentru ca Inspectoratul școlar să ia decizia potrivită adică dacă persoanele respective au sau nu calificările profesionale sau legale necesare pentru a ocupa acele posturi. Abia după ziua de vineri ar fi trebuit ca să fie consultată organizația reprezentativă a minorității naționale în legătură cu acceptul pentru nominalizarea persoanelor respective.

Dar Pataki Csaba nu a avut răbdare și nici respect pentru modul de desfășurare a procedurii de selecție. Poate s-a bazat pe faptul că Ciolacul de Buzău și subordonații săi pot fi jucați din încheietura mâinii.

Toate aceste anomalii pot avea loc datorită faptului că ONG-ului UDMR i se permite orice de către un guvern aservit  unui grup de interese.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu