Casa Județeană de Pensii Satu Mare promite evaluarea pensiilor în cel mai scurt timp

• publicat la: 25 septembrie 2023
Casa Județeană de Pensii Satu Mare promite evaluarea pensiilor în cel mai scurt timp

Casa de Pensii Satu Mare anunță pensionarii că este pe ultima sută de metri în procesul de evaluare al dosarelor de pensii. Mai mult de 83% dintre dosarele de pensii au fost evaluate, practic rămânând doar dosarele complicate.

Complexitatea ridicată a acestor ultime dosare  rezultă din multele modificări, adăugări de stagii și revizuiri de-a lungul anilor pe diferite programe informatice.

,,Oamenii cred că este foarte simplu dar imaginați-vă un număr de  73 480 de dosare luate  din nou în lucru pe lângă activitatea curentă.

Un volum  foarte mare. Din acest motiv, instituția noastră și toate casele teritoriale de pensii au fost nevoite să angajeze personal suplimentar. 16 persoane au fost angajate inițial și instruite pentru acest proces la Casa de  Pensii Satu Mare. Eforturile sunt maxime pentru a finaliza evaluarea și dorim să asigurăm pensionarii că suntem pe ultima sută de metri a evaluării. Ne gândim chiar la o prelungire a  programului de lucru dacă va fi cazul.

Am prelungit și contractele celor 16 persoane existente deja, pentru a continua munca începută respectiv continuarea în vederea digitalizării”  a  declarat directorul executiv al instituției, domnul Cristian Soponoș.

Etapa aceasta este foarte importantă, pentru a putea fi aplicată viitoarea formulă de calcul  apensiilor din legea despre care se discută. Ca urmare, instituția noastră va respecta termenul  stabilit săptămâna trecută de către Casa Națională de Pensii, pentru ca toți pensionarii să beneficieze de recalculare.

Lasati un comentariu