Catarg cu tricolor românesc aprobat pentru o dată incertă în Piața Avram Iancu din Carei. Un consilier UDMR nu a votat proiectul

• publicat la: 26 septembrie 2023
Catarg cu tricolor românesc aprobat pentru o dată incertă în Piața Avram Iancu din Carei. Un consilier UDMR nu a votat proiectul

Astăzi, 26 septembrie 2023, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local Carei. Au fost prezenți 18 consilieri din cei 19. Locul de desfășurare a fost din nou în Sala Festivă doar cu picturi maghiare deși sala respectivă a fost cea în care a avut loc adunarea de alegere a delegaților careieni la Marea Unire de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918.

Unul dintre proiectele supuse votului consilierilor a fost cel potrivit căruia se solicita amplasarea unui catarg cu tricolor românesc în piața Avram Iancu de către asociația Rezervistul Militar. Din partea asociației a participat la ședință Mircea Bumb.

A fost ultimul proiect de pe Ordinea de zi, practic de pe suplimentul la Ordinea de zi. Pentru acest proiect, consilierii UDMR au solicitat o pauză în care au părăsit sala pentru consultări private. Practic, au avut nevoie de  o gură de aer înainte de a vota acest proiect.

Reveniți în sala de ședință, consiliera Venig a afirmat că sunt de acord să se amplaseze catargul după începerea lucrărilor de modernizare a pieței Avram Iancu. Afirmațiile ei au fost întărite de primarul evazionist Kovacs. Supus  la vot, proiectul a întrunit sufragiile a 17 consilieri.

Consiliera UDMR Toth Eniko, director adjunct la Școala Vasile  Lucaciu Carei nu a votat pentru amplasare catarg cu tricolor românesc în piața Avram Iancu.

În sala de desfășurare a ședințelor de CL Carei nu există sonorizare. Administrația Kovacs-Keizer nu vrea microfoane la ședințele de CL așa cum se procedează în lumea civilizată. Au rămas ancorați în Evul Mediu.

Ansamblul monumental Avram Iancu  Carei a fost reabilitat la inițiativa ing.Ilie Ciută, singurul care a depus proiect de hotărâre în acest sens.

,, Este calcul, este tot, să vină cineva care SĂ ÎNDRĂZNEASCĂ să-l facă,, spune primarul din Carei când vine vorba de ansamblu monumental AVRAM IANCU. VIDEO

La ora actuală, ansamblul este străjuit de 2 catarge cu tricolor cu efigia  Eroului Național Avram Iancu.

Buletin de Carei

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu