Concert de pian și vioară la Castelul din Carei

• publicat la: 11 septembrie 2023
Concert de pian și vioară la Castelul din Carei

Vă anunțăm cu drag că violonista Stela Danciu de la Filarmonica Satu Mare și Victor Vechiu de la Conservatorul Giuseppe Verdi din Torino  vor susține un concert impresionant de pian și vioară, marți, 12 septembrie 2023, începând cu ora 19:00, în Sala Cavalerilor  Castelului Károlyi.

Acest eveniment special vă oferă oportunitatea de a vă bucura de talentul lor excepțional și de lumea magică a muzicii.

Organizatorul evenimentului este Fundația Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” . Vă așteptăm cu drag. Intrarea la concert este liberă.

Victor Vechiu s-a născut în 2001 la Chișinău. A  început studiile de pian la vârsta de șase ani apoi a  urmat liceul muzical din Parma (liceul Attilio Bertolucci). A studiat pianul la Conservatorul din Piacenza, Giuseppe Nicolini, sub îndrumarea M. Paola del Giudice, unde a absolvit cu magna cum laude. În această perioadă de studiu participă la diverse masterclass-uri cu masterate precum: Olaf J. Laneri, Alessandro Marangoni, Massimiliano Damerini, Irene Veneziani, Markus Stockhausen, Alberto Miodini.

A urmat diverse cursuri avansate, la Paris și Bruxelles, cu Fundația bell’Arte cu următorii maeștri: Nelson Delle-Vigne, Dalia Ouziel, Anait Karpova; a fost selectat să participe la masterclass cu Michel Béroff. A participat la diverse concursuri muzicale, precum Premiul Giuseppe Alberghini (al treilea premiul), concursul internațional „Città di Alessandria” (premiul I). A cântat la următoarele concerte și evenimente: Reggio Emilia – ediția a 41-a a recenzie „Ora muzicii”; Parma – colaborare cu Teatro Regio pentru punerea în scenă a următoarelor opere: Micul Prinț (2017 – muzică de Enrico Melozzi), Sabia în stâncă (2018 – muzică de Concetta Anastasi), Frumoasa dormit (2020 – muzică de Ceaikovski); Piacenza – festival de muzică contemporană (2022/2023 interpretând muzică de Carlo A. Landini).

În prezent studiază la Conservatorul Giuseppe Verdi din Torino sub îndrumarea a lui Mo Marina Scalafiotti.

Lasati un comentariu