În atenția CNCD! Atrocitățile împotriva românilor în perioada ocupației Ungariei hortyste

• publicat la: 18 septembrie 2023
În atenția CNCD! Atrocitățile împotriva românilor în perioada ocupației Ungariei hortyste

La 18 septembrie 1940, la Aghireş, a fost arestat Gheorghe Boc, dus apoi la şcoală şi schingiuit până la moarte de soldaţii unguri. După câteva zile, cadavrul îngropat sumar, lângă hotarul comunei a fost descoperit…purta urmele unor mutilări groaznice.

“În zilele de 18-21 septembrie 1940, în comuna clujeană Aghireș, a fost maltratat și omorât un român. În toamna anului 1940, Iosif Kovács, ca  primar al comunei, a desfășurat o activitate ostilă populației românești  și evreiești, pe care le-a denunțat comandantului militar în baza unei  liste cu numele celor ce urmau a fi maltratați.

Astfel, săteanul Gheorghe Boc a fost ridicat de acasă în seara zilei de  18 septembrie de o patrulă ungara și a fost torturat bestial timp de  câteva zile. A fost silit să-și sape singur groapa, apoi a fost  împușcat, iar trupul i-a fost ciopârțit cu săbiile. Ulterior a fost  înhumat pe malul unui râu, unde cadavrul a fost descoperit întâmplător, la scurt timp după asasinare.”

Toate aceste acte abominabile le-am găsit descrise în sentința din  09.10.1946 dată la Curtea de Apel Cluj.

PS: Văzând ce acțiuni rușinoase se petrec acum la Cluj-Napoca împotriva statuilor și  monumentelor românești în orașul unde este primar Emil Boc  și că e posibil ca într-o oarecare măsură ca într-o comună clujeană să  fi fost ucis de unguri chiar o rudă fie prin alianță / fie foarte  îndepărtată, care purta același nume românesc “Boc”, ne este greu să  înțelegem cum primarul Clujului în loc să-și cinstească strămoșii,  asistă cu nepăsare la batjocura și atacul identitar la care au parte  monumentele românești din Cluj….

www.glasul.info
.

CNCD consideră că suferințele românilor din perioada ocupației hortyste nu sunt comparabile cu ale minoritarilor

https://www.buletindecarei.ro/2023/09/cncd-considera-ca-suferintele-romanilor-din-perioada-ocupatiei-hortyste-nu-sunt-comparabile-cu-ale-minoritarilor.html

Lasati un comentariu