Susținătorii UDMR sunt deranjați de realitate

• publicat la: 1 septembrie 2023
Susținătorii UDMR sunt deranjați de realitate

Primăria Carei a accesat un proiect în valoare de 565 mii euro pentru a planta flori pe  o parcelă a Parcului Dendrologic. Praful și pulberea s-a ales de toată investiția. Administratorul parcului, fiul consilierei UDMR Venig, este paralel cu tot ce înseamnă amenajare și întreținere zone verzi și floricole. Grădinile noastre personale arată mai decent și au plante deosebite față de cele facturate pe bani grei în cadrul proiectului.  Pe spalierele rezervate plantelor cățărătoare găsim pălămidă iar cultura de urzici e la liber în zona pentru care s-au alocat sute de mii de euro.

În semn de protest pentru prăduirea banului public și impertinența cu care grupul UDMR ne prezintă albul ca fiind verde, am montat azi, 1 septembrie 2023, o placă pe care scrie ,, aici sunt banii dvs.,, Se pare  că nu le-a plăcut mesajul pentru că în câteva ore a dispărut placa, nu și suportul de lemn. Era  prea bine fixat și cel care  a smuls placa de carton prea pipernicit.


.

 

Au rămas în schimb buruienile, peisajul dezolant care a costat sute de mii de euro.

Pentru aceste abuzuri nu se sesizează niciun organism de control al proiectelor cu finanțare generoasă? Favoriții UDMR au imunitate în fața legii și tot ei se plâng că nu au drepturi când de fapt au dreptul de a mătrăși banii de proiect după bunul plac.

Cât ne pot desconsidera inteligența din moment ce ies cu astfel de comunicate siropoase ca cele de mai jos, care  au rol de a adormi simțurile careienilor de bună credință, a celor care încă mai cred că primăria lucrează în folosul comunității și nu al grupului de interese ce conduce doar în interesul lor.

,,Careienii vor avea ocazia să traverseze un tunel de flori lung de 30 m, lat de 8 m şi înalt de 4 m. În parc vor fi amplasate un patinoar şi o fântână arteziană care va fi înconjurată de arbori cu valoare dendrologică ridicată,, suna unul dintre comunicatele conducerii exclusiv UDMR a Primăriei Carei.

În grădina Iris din parcul dendrologic Carei s-a desfășurat azi, 21 iulie 2020, conferința de închidere a proiectului ROHU-103 „Protejarea comuna a valorilor naturale transfrontaliere Carei-Nyiradony“, finanţat din fondurile Programului INTERREG V-A România-Ungaria, informează Primăria Carei.

Coordonatorul Vasko Svyatoslav a prezentat detaliat bugetul, respectiv obiectivele proiectului, iar coordonatorul peisagist Annamaria Kozma a prezentat rutele tematice realizate în cadrul aceluiași proiect.
Bugetul total al proiectului ROHU-103 „Protejarea comuna a valorilor naturale transfrontaliere Carei-Nyiradony“ este de 665.714 euro, din care 320.000 revin părții careiene. Obiectivele proiectului sunt: plantări de arbori cu valoare dendrologică ridicată, specii indigene și exotice, realizarea de alei, plantări de iriși în Parcul dendrologic din Carei, realizarea unor spații verzi cu aspect peisagistic deosebit (tunel de plante/flori), realizarea de rute tematice în parcul careian, amenajarea unei expoziții sezoniere de plante în aer liber pe timpul verii și instalarea unui patinoar mobil pe timp de iarnă, crearea unei rute tematice Iris, accesibile cu bicicleta, din Nyiradony până în Carei.
Programul Interreg V-A România-Ungaria este destinat finanţării unor proiecte comune româno-ungare, care abordează nevoi identificate pe ambele laturi ale graniţei şi care necesită o abordare comună, precum şi soluţii inovative, contribuind astfel la dezvoltarea sustenabilă a zonei eligibile.

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu