De ce face notă discordantă Clujul față de alte orașe din Transilvania?

• publicat la: 12 octombrie 2023
De ce face notă discordantă Clujul față de alte orașe din Transilvania?

De peste trei decenii, Ziua de 11 Octombrie 1944, Ziua Eliberării Clujului de sub ocupația ungurească, horthystă, nu este sărbătorită cu fastul pe care îl îmbracă aceste manifestări la Sfântu Gheorghe de pildă, unde culmea este fieful UDMR, la Satu Mare sau chiar la Oradea unde aceste manifestări sunt chiar de amploare.

De ce face notă discordantă Clujul față de alte orașe din Transilvania? Un fapt foarte rușinos și știut de puțină lume, Divizia 4 Infanterie „Gemina” de la Cluj Napoca este chemată la Oradea pentru manifestările dedicate zilei de 12 Octombrie 1944, Ziua Eliberării orașului Oradea de sub teroarea horthystă, pe când la Cluj, pe 11 octombrie, Divizia 4 Infanterie „Gemina” este ținută în garnizoană, în baza militară din Cluj.

Ce se întâmplă la Cluj? De unde atâta lipsă de românism, de patriotism? Chiar face acolo tot ce vrea grupul acela infracțional și antiromânesc de la Cluj?

Ieri, 11 octombrie 2023, manifestările dedicate Zilei Eliberării Clujului (11 octombrie 1944) au fost unele deosebit de discrete și sterile, organizate de către reprezentanții primăriei cu un sictir enorm și doar la insistențele unor oameni care s-au arătat interesați de sărbătorirea acestei zile.

De remarcat a fost Filiala Cluj a Partidului România Noastră care organizat o mică manifestare în memoria eroilor români care și-au dat viața în octombrie 1944 pentru a elibera Clujul.

PS: cel puțin de când Clujul a intrat pe mâinile antiromânului Emil Boc, din aceeași clică a ligii vestului (a se citi a antiromânismului) din care mai fac parte și alți antiromâni precum Bolojan, Falcă, etc, orașul a început să aibă niște accente vădit antinaționale.

Fandel Mihai

Lasati un comentariu