Reuniune de lucru România – Ungaria desfășurată la Carei fără sonorizare adecvată

• publicat la: 29 februarie 2024
Reuniune de lucru România – Ungaria desfășurată la Carei fără sonorizare adecvată

S-a încheiat acum protocolul de la cea de-a XXV-a Reuniune de lucru România – Ungaria de la Carei. Municipiul Carei a găzduit astăzi cea de-a XXV-a reuniune a Grupului de lucru româno-ungar pentru conectarea autostrăzilor, în cadrul căreia a fost prezentat stadiul proiectelor de infrastructură la granița româno-ungară și a proiectelor dezvoltate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere în județul Satu Mare.

Lucrările au fost prezidate de către secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Adrian Foghiș. A participat o numeroasă delegație din Ungaria alături de reprezentanți ai județelor Bihor, Maramureș și Satu Mare implicați în proiectele prevăzute pentru drumurile rapide  transfrontaliere.

Asupra întâlnirii s-a păstrat o tăcere mai mult decât penibilă având în vedere că subiectele erau de interes comun. Niciun anunț pe pagina oficială a Primăriei Carei care să anunțe importanta întâlnire.

Din partea Primăriei Carei a fost prezent cetățeanul Kovacs Eugen, viceprimarul Keizer Ludovic, directorul tehnic Carmen Egli și Bochiș Diana, șef compartiment  proiecte. A fost prezent și președintele CJ Satu Mare, Pataki Csaba, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție și Poliție de Frontieră.

Întâlnirea de un înalt nivel a scos în evidență faptul că administrația careiană a rămas la stadiul epocii comuniste ai cărei reprezentanți conduc și acum orașul. Noua tehnologie  nu este pe placul unui primar care are lacune serioase în acest domeniu dar nu numai. Suntem în anul 2024 și nu s-a făcut nicio investiție  în ce privește partea de sonorizare. Se folosesc și acum microfoanele de pe vremea bunicilor noastre deși orașele din jur, Tășnad sau Satu Mare, au asigurată sonorizare pentru fiecare consilier la ședințele de CL darmite la întâlniri de nivel înalt. Evazionistul Kovacs a reușit să ne facă și de această dată de râs nu doar pe data de 12 aprilie 2023 când nu a fost capabil să asigure traducere în limba română pentru discursul președintei Ungariei. El investește doar în cluburile foștilor consilieri UDMR, ale cumetrilor din conducerea orașului sau scutește de taxe asociații care fac profit.

Se poate remarca lipsa sonorizării la desfășurarea reuniunii grupului de lucru România-Ungaria la castelul din Carei:


În cadrul întâlnirii a fost prezentat stadiul proiectelor de infrastructură la granița româno-ungară și a proiectelor dezvoltate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere în județul Satu Mare.

Daniela Ciută

 

 

Lasati un comentariu