A reacționat și Primăria Carei față de cea de-a XXV-a reuniune a Grupului de lucru România-Ungaria de la castel

• publicat la: 1 martie 2024
A reacționat și Primăria Carei față de cea de-a XXV-a reuniune a Grupului de lucru România-Ungaria de la castel

După numeroasele semnalări privind lipsa de comunicare din partea conducerii exclusiv UDMR a Primăriei Carei, a apărut  după o zi și știrea privind cea de-a XXV-a reuniune a Grupului de lucru româno-ungar pentru conectarea autostrăzilor, în cadrul căreia a fost prezentat stadiul proiectelor de infrastructură la granița româno-ungară și a proiectelor dezvoltate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere în județul Satu Mare. O fi fost prea bogat protocolul și nu a reușit să își revină scribul de la cabinetul primarului. O dovedesc și greșelile din textul publicat.

Primarul Kovacs a participat alături de Pataki Csaba, președintele CJ Satu Mare, la discuțiile bilaterale România-Ungaria de la castel. În stilul caracteristic, sfidător, Kovacs s-a prezentat prima dată în limba maghiară, aceasta fiind singura modalitate prin care a ieșit în evidență.

Lucrările au fost prezidate de către secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Adrian Foghiș. A participat o numeroasă delegație din Ungaria alături de reprezentanți ai județelor Bihor, Maramureș și Satu Mare implicați în proiectele prevăzute pentru drumurile rapide  transfrontaliere.

Reuniune de lucru România – Ungaria desfășurată la Carei fără sonorizare adecvată

În cadrul discuțiilor s-a pus problema realizării unei variante de ocolire a Careiului prin partea de vest, spre Urziceni, iar pe partea maghiară în Vallaj. Această variantă de ocolire ar decongestiona traficul din oraș de autoturismele care vin din Satu Mare sau de pe actuala centură a orașului și vor să ajungă în Ungaria prin PTF Urziceni-Vallaj. De asemenea, în partea de vest a Careiului este situată zona industrială a orașului, unde își defășoară activitatea unii din cei mai importanți agenți economici. O asemenea variantă ar scoate traficul greu din zona respectivă, de pe strada Agoston și de pe Calea Mihai Viteazul.

Lasati un comentariu