Decizie unică in istorie: Ce vor ungurii să facă la meciul cu România

• publicat la: 19 ianuarie 2013
Decizie unică in istorie: Ce vor ungurii să facă la meciul cu România

Oficialii Federatiei Ungare de Fotbal recurg la un plan incredibil pentru a putea beneficia de sprijinul fanilor la meciul cu România din preliminariile pentru Cupa Mondiala 2014.

Ungurii au trimis vineri apelul făcut la decizia initiala prin care terenul le-a fost suspendat, in care a fost inclus si un plan de rezerva.

Cum FIFA nu a modificat niciodată o decizie de acest gen la apel, maghiarii au găsit o alta solutie pentru a avea suporterii alături la meciul cu România.

Vecinii nostri aşteaptă peste 50 de mii de oameni in Piata Otvenhatosok, unde doresc să pună mai multe microfoane de fond, iar atmosfera să fie redată in sistemul de sonorizare al stadionului Ferenc Puskas, informează presa ungară.

Practic, ungurii ar beneficia de sprijinul in timp real al fanilor, desi stadionul ar fi gol! Fanii ar urmari echipa pe ecranele care vor fi montate in piata si vor putea fi astfel alaturi de echipa.

Acest lucru nu s-a mai intâmplat niciodată in istoria fotbalului, insă ungurii sunt optimisti.

„Dacă fanii nostri au fost interzisi pe stadion, atunci măcar vocile lor ar trebui să fie prezente prin sistemul de sonorizare. Am cerut permisiunea FIFA să facem acest lucru”, a dezvaluit un oficial al federatiei maghiare.

Comisia de Disciplina a FIFA a suspendat terenul Ungariei pentru un meci, astfel ca partida cu România, programata la 22 martie, se va disputa cu portile inchise.

FIFA a luat aceasta decizie ca urmare a comportamentului rasist pe care fanii maghiari l-au avut in timpul meciului amical cu Israel.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu