Mircea Govor a aflat că minciuna are picioare scurte. Deputatul Cozma scoate la vedere Raportul de audit financiar al Curții de Conturi

• publicat la: 23 mai 2024
Mircea Govor a aflat că minciuna are picioare scurte. Deputatul Cozma scoate la vedere Raportul de audit financiar al Curții de Conturi

Mincinosul Mircea Govor nu are alături niciun consilier competent care să îl  tragă de mânecă atunci când bate câmpii și aduce grave prejudicii noțiunii de ,, om integru,,? După ce în ianuarie 2024 a promis că rezolvă cu premierul Ciolacu eliminarea discriminării românilor și aplicarea Legii 154/2021 și pentru români, acum aduce prejudicii meseriei de medic și ademenește medicii în politica sa mincinoasă și discriminatorie la adresa românilor.

Afirmațiile sale din cadrul simulacrului de conferință de presă de miercuri, în fapt  o acțiune de forță la care a cooptat 13 medici aduși din timpul programului de la Spitalul Județean, au atras numeroase nemulțumiri și au dus la scoaterea la vedere a documentelor privind rezultatele reale ale  auditului Curții de Conturi de către deputatul Adrian Cozma.

Auditul de la Spitalul Județean a scos la iveală pagube de sute de mii de lei din acordarea unor sporuri necuvenite sau, pur și simplu, inventate pentru directorii spitalului, dar acestea pălesc pe lângă suma de aproximativ UN MILION DE EURO  care s-a cheltuit într-un singur an numai pe serviciile de spălare a lenjeriei (ca și cum spitalul nu ar fi putut să amenajeze o spălătorie proprie dintr-o frântura din suma plătită unei firme private) și pe eliminarea deșeurilor periculoase realizate de o firmă din Debrecen, în condițiile în care la spital există un utilaj cumpărat exact în acest scop, dar care zace nefolosit într-un depozit!

Declarația deputatului Adrian Cozma:

Am văzut ieri cu stupoare o așa-zisă acțiune de punere la colț a subsemnatului, o adevărată revoltă față de faptul că mi-am permis să spun că SJU Satu Mare este excesiv politizat, să critic managementul spitalului pentru că județul Satu Mare are cea mai scăzută speranță de viață din România, să reclam faptul că din lenea și nepriceperea domnilor Pataki și Govor, care și-au plantat oamenii obedienți în funcția de manager respectiv director medical, s-a pierdut un proiect de finanțare de 23 milioane euro pentru construirea unui nou corp de spital, proiect destinat să ne scoată din acest marasm al morții premature.

Am văzut ieri nu un grup de medici revoltați pe faptele mele ci mai degrabă niște oameni stânjeniți pentru că, în timpul programului de muncă sau poate al programului lor de odihnă, au fost păcăliți să se afișeze la așa o mascaradă orchestrată de Mircea Govor și distinsa doamnă medic doctor (mai vedem) Paula Mare. Doamna Paula a sunat cel puțin 50 de medici să se prezinte la sediul PSD, voind practiv să paralizeze activitatea SJU Satu Mare, punând în pericol viețile pacienților. Din fericire pentru sănătatea acestora doar un procent dintre medici au dat curs solicitării, mare parte neștiind despre ce e vorba.

Domnilor Pataki, Govor și doamnă Paula Mare, știți care este diferența dintre noi? Eu nu am să pun niciodată medicii sătmăreni să facă scut în jurul meu, eu cred că e de datoria mea să-mi asum deciziile și greșelile. Ce faceți dumneavoastră se numește LAȘITATE!

Aș vrea să-i răspund domnului Dăscălescu, un medic probabil de vârsta mea, probabil cu o educație excelentă, dar câteodată asta nu e totul. Domnule doctor, prezența dumneavoastră și aducerea unor profesioniști la sediul de partid pentru a face campanie electorală, pe banii pacienților și pe timpul lor, e dovada vie că am dreptate: SJU Satu Mare e excesiv politizat. În nici un caz așa ceva nu se va mai întâmpla, medicii nu pot fi făcuți preș la partid! Pe de altă parte, legat de insinuările dumneavoastră privind viitoarea mea colaborare cu medicii din SJU Satu Mare, să mă tem pentru viața mea sau a familiei mele? Să mă gândesc că aș putea să fiu victiva unui propagande mincinoase? Aștept răspuns din partea dumneavoastră domnule doctor.

Închei această poate prea lungă introducere prin a le mulțumii medicilor, atât celor prezenți cât și celor peste 35 care au fost chemați dar nu au venit, pentru mesajul non-verbal pe care l-au transmis și îi asigur de deplinul meu respect pentru activitatea lor.

Dar să vedem cine îi conduce pe acești medici:

Conform raportului de audit financiar al Curții de Conturi a României realizat până la data de 31.12.2022, doamna Paula Mare a încasat în mod necuvenit, suma de 63.000 lei sub formă de sporuri. Controlul a vizat doar 11 luni iar această situație s-a perpetuat.

Să ne dăm sporuri pt. că-l avem pe Govor! Parcă Bădălău e la mititica?

Același raport menționează că managementul spitalului a inventat sporuri neprevăzute de legislația în domeniul salarizării, respectiv sporul -Plan alb”, pecare și l-au atribuit. Sigur, valoarea acestuia este de aproximativ 66.000 lei pentru anul 2022.

Managerul Marc Adrian a încasat contravaloarea unor gărzi închipuite, adică sume de bani pentru nimic, doar nu a luat de la familia UDMR, a luat de la pacienți, nu?

Urmare a acestor situații semnalate în cadrul unui audit general al Consiliului Județean Satu Mare, Curtea de Conturi a derulat în intervalul ianuarie-martie 2024 o misiune de ”Audit privind modul de organizare, recrutare și salarizare a personalului din unitățile sanitare spitalicești Satu Mare”, raportul fiind în faza de reconciliere, motiv pentru care nu am avut acces oficial la el. Comunicarea se regăsește mai jos. Surse din cadrul consiliului județean ne-au comunicat însă că, pentru anul 2023 se mențin toate constatările din anul anterior, prejudiciile din sporuri inventate și nemeritate, încasate de managementul unității, cei doi oameni ai lui Pataki și Govor, fiind mult mai mari (ca să nu fiu criticat, cu simpatie o spun, de moralistul medic Dăscălescu), se mențin!

Dragi pacienți, ceea ce eu vă prezint sunt date și acte emise de o autoritate a statului, eu vin singur în fața dumneavoastră și vă spun că acești oameni, fură! Fiecare alege după conștiința lui. Ei o să facă tot posibilul să vă convingă să nu mergeți la vot, prin absența voastră această mafie, câștigă. Eu vă spun că votul vostru e revolta voastră, alegeți!

Înainte de a ne despărți, un mic detaliu: Săptămâna trecută apărea o știre că s-a clasat dosarul privind angajările la Spitalul Județean Satu Mare. Vedeți dumneavoastră, cineva s-a grăbit, vă asigur că raportul curții de conturi nu se află la dosar. Nu cred că e cazul să vă spun cine a instrumentat dosarul și cei care nu știu pot să bănuie.

Oricum, am să cer procurorului șef să ceară raportul curții de conturi și să analizeze oportunitatea redeschiderii acestui dosar.

O zi bună tuturor!

Lasati un comentariu