Alegeri locale 2024 Carei. Avem 4 candidați pentru Primărie și 5 candidați pentru un loc de consilier local

• publicat la: 7 iunie 2024
Alegeri locale 2024 Carei. Avem 4 candidați pentru Primărie și 5 candidați pentru un loc de consilier local

Duminică, 9 iunie 2024, suntem chemați la urne pentru alegeri locale și europarlamentare. Careienii au acum ocazia să își aleagă un primar care să reprezinte toată comunitatea  nu doar minoritarii. Timp de 16 ani am avut un primar evazionist, discriminator de români, datornic la bugetul de stat și cu reținere lunară pe venit de 30%. În Declarația sa de Avere din ultimii 16 ani nu are nimic în proprietate deci nu poate lăsa nimic moștenire fetiței lui înafară de scaunul din primărie. UDMR Carei nu a avut nimic împotrivă.

Pentru funcția de primar al orașului Carei s-au înscris 4 candidați, 3 bărbați și o femeie, pe care îi prezentăm în ordinea de pe buletinele de vot:

1. Giurgiu-Kovacs Monica-Silvia (UDMR)
2. Binder Eugen (PSD)
3. Nemeș Ghiță-Adrian (PNL)
4. Ganea Constantin (Forța Dreptei)

Candidații PSD și UDMR nu au dorit să participe la o dezbatere publică.

Față de alți ani electorali, tot mai puțini careieni doresc să fie consilieri locali. Dacă în 2020 erau 7 candidați pentru un loc de consilier, la aceste alegeri avem 5 candidați pentru un loc de consilier local.

Numărul panourilor de afișaj s-a redus drastic iar la emisiuni televizate au avut acces doar cei cu buzunarele doldora având  în vedere prețurile piperate practicate. Pe clădirea Primăriei Carei avem aceleași plăci negre, fără însemnele statului național român.

Campania electorală este una anostă, în care Radio Transilvania Carei nu mai emite demult  la Carei și oricum nici în 2016 nu a avut acceptul conducerii de la Oradea pentru  a difuza emisiuni electorale  de prezentare a candidaţilor careieni.

Listele celor 5 partide înscrise  cu candidati pentru Consiliul Local Carei cuprind persoane  de toate vârstele şi toate profesiile. Avem 102 candidați pentru cele 19 locuri de consilier local, de fapt 19 e un număr tras de păr din moment ce populația este de 18.957 de locuitori iar pe listele de vot din Circumscripția nr.2 Carei apar 19.840 de persoane cu drept de vot.

Un număr de 5 partide au depus liste de candidați pentru CL Carei, de fapt 4 partide și ONG-ul UDMR.

Ordinea de pe Buletinele de Vot va fi:

1. UDMR
2. PSD
3. PNL
4. AUR
5. Forța Dreptei

Buletin de Carei, singurul portal românesc  de știri din Carei, vă prezintă listele de candidați pentru un loc în Consiliul Local:

UDMR
1. Giurgiu-Kovacs Monica-Silvia
2. Hago Attila-Nandor
3. Keizer Ludovic
4. Fazakas Zoltan
5. Venig Gabriela
6. Leitner Robert-Attila
7. Miculas Hanna
8. Toth Eniko
9. Haller Erika-Tunde
10. Tempfli Emeric
11. Gindele Emeric
12. Lukacs-Rakoczi Levente
13. Merca Ioan
14. Petkes Jozsef
15. Roman Adrian
16. Ujlaki Gabor
17. Papp Zsolt
18. Bart Imre
19. Schnell Eniko-Maria
20. Fetyko Romulus
21. Mărginean Maria-Eva
22. Tivadar Gheorghe-Cristian
23. Fekete Esmeralda
24. Czier Zoltan

 PSD

PNL

AUR

Forța Dreptei

După cum se poate observa, numitorul comun al listelor de candidați a 4 formațiuni este…familia. Adică pe listele aceluiași partid se regăsesc ori soț-soție ori mamă-fiică ori frate-soră. La UDMR tăticul evazionist Kovacs nu i-a putut refuza fetiței candidatura la primărie în timp ce la PSD se află pe liste atât fratele lui Mircea Govor cât și fina  lui Kovacs Eugen. Delegatul sătesc de la Ianculești care a dormit și nu a luat atitudine pentru comunitate e acum pe locul 3 de pe lista PSD iar soția sa pe  locul 19. Candidați soț-soție se află și pe listele AUR și Forța Dreptei.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu