De 16 ani fără niciun român în conducerea orașului Carei

• publicat la: 6 iunie 2024
De 16 ani fără niciun român în conducerea orașului Carei

La data de  9 iunie au loc alegeri locale și europarlamentare. Pentru funcția de primar al Careiului avem 4 candidați dintre care doi sunt români și doi sunt maghiari.

Facem această precizare pentru că în ultimii 16 ani românii nu au avut niciun reprezentant în conducerea orașului. Trio-ul Kovacs-Keizer-Beko a condus dictatorial orașul și a aplicat o politică de discriminare crasă la adresa românilor. În timp ce pentru maghiari se pot susține spectacole și manifestări cu tematică identitară, românii nu au parte de așa ceva. Până și simpla afișare a steagurilor românești se consideră naționalism extremist dar când steagurile ungurești acoperă toată scena teatrului nu mai e considerat naționalism extremist.

Ultimul viceprimar român a fost  Adrian Micovschi, în legislatura 2004-2008, în perioada mandatului lui Beko Tamas care a respectat cutuma potrivit căreia dacă primarul era etnic maghiar atunci viceprimarul era un român. La fiecare scrutin se folosește însă metoda promiterii postului de viceprimar mai multor persoane pentru a se asigura  liniștea UDMR-ului în campanie.

Este regretabil că udemeristii aflați la conducerea orașului de 16 ani încoace joacă cartea extremismului tocmai pentru a abate atenția de la ingineriile financiare practicate pe banii publici. Niciun candidat apropiat de UDMR nu a făcut referire la faptul că nu se pot înscrie  în intravilan locuințele construite de careieni în anumite zone pentru că NU EXISTĂ un Plan Urbanistic Zonal! Este un subiect care nu s-a preluat de la liberali așa cum s-au preluat alte proiecte lansate, în special cel referitor la parcul industrial și cel privitor la sănătate.


..

Dintre cei 4 candidați, doar 2 au acceptat să participe la  o Dezbatere Publică, la  o confruntare publică: Adrian Nemeș de la PNL și Ganea Constantin de la Forța Dreptei. Candidații de la UDMR și PSD au declinat participarea. Probabil se tem de public așa cum se tem de 16 ani și actualii primar și viceprimar de la UDMR care nu au permis program de Audiențe cu publicul din 2008 încoace.

După interviul acordat la standul PSD nici candidatul pentru Primăria Carei nu a mai dorit să participe la confruntarea publică între cei 4 candidați.


Atenție pe cine votați duminică, 9 iunie 2024! Unii candidați sunt doar marionete care execută întocmai indicațiile celor ce îi susțin din umbră și ne putem trezi că de fapt am votat altă persoană decât candidatul de pe listele de vot.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu