S-a votat! Avem Norme metodologice de aplicare a Legii nr. 477/2003 privind pregătirea economiei naţionale şi a teritoriului pentru apărare
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
Articol unic. – După articolul 41 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 477/2003 privind
pregătirea economiei naţionale şi a teritoriului pentru apărare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.
370/2004, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 287 din 1 aprilie 2004, cu modificările şi completările ulterioare, se introduce un nou articol, articolul 411, cu următorul cuprins:
„Art. 411
. – Pentru îndeplinirea responsabilităților și sarcinilor prevăzute în planul de mobilizare,
precum și a măsurilor și acțiunilor prevăzute în planul de pregătire care implică, din timp de pace,
negocierea, atribuirea și derularea unor contracte secrete de stat ce vizează acumularea, depozitarea și, după caz, valorificarea și împrumutul produselor rezerve de mobilizare în industrie cu operatori economici din industria națională de apărare care dețin capacități strategice definite potrivit art. 3 lit. d) din Legea nr.232/2016, cu modificările și completările ulterioare, în calitatea lor de obiective industriale, li se pot elibera avize/autorizații/certificate de securitate industrială prevăzute la art. 214-235 din Standardele naționale de protecție a informațiilor clasificate în România, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 585/2002, prin derogare de la îndeplinirea cerințelor de a fi stabili din punct de vedere economic și solvabili din punct de vedere financiar, prevăzute la art. 219 lit. d) și art. 223 lit. c) din Standardele naționale.”
Guvernul a avut azi pe ordinea de zi și proiectele de lege inițiat de MApN privind:
– controlul utilizării spațiului aerian naţional;
– operatiuni militare pe timp de pace
În aceste proiecte de lege se prevedea transferul comenzii armatei române către un ofiter străin!
Dacă astfel de proiecte sunt adoptat de către Parlament, Seful Statului Major al apărării poate să cedeze comanda armatei române, fortelor aeriene unui ofiter NATO care prin deciziile pe care le ia NE POATE BAGA IN RAZBOI CU RUSIA.