ITM în control la firmele de construcţii. La Tiream se construieşte gard de beton de 2,32m în faţa unui geam

• publicat la: 29 mai 2017
ITM în control la firmele de construcţii. La Tiream se construieşte gard de beton de 2,32m în faţa unui geam

   In perioada 9 – 13 mai 2017 inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Satu Mare au participat la Campania Națională de control în CONSTRUCȚII organizată de Inspecția Muncii, efectuând 64 controale, din care 36 controale în domeniul relațiilor de muncă (RM) și 28 controale în domeniul securității și sănătății în muncă (SSM).                   

  1. I.   Cu ocazia celor 36 controale în domeniul relaţiilor de muncă s-au constatat 14 deficiențe, fiind aplicate 12 sancţiuni, din care 4 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 30.000 lei, respectiv 2 amenzi de 10.000 lei pentru primirea la muncă a 2 persoane fără forme legale de angajare şi 2 amenzi de 5.000 lei pentru primirea la muncă a unor persoane ale căror contracte individuale de muncă nu au fost transmise în termenul legal în REGES (registrul general de evidență a salariaților în formă electronică) ; inspectorii de muncă au dispus 14 măsuri pentru înlăturarea neconformităţilor faţă de prevederile legale.

  II.   În domeniul securității și sănătății în muncă au fost constatate 42 deficiențe. Au fost aplicate 42 sancțiuni contravenționale, din care 1 amendă (în valoare  de 8.000 lei) și 41 avertismente.  Au fost dispuse 42 de măsuri pentru înlăturarea deficiențelor constatate, din care 1 sistare a unei lucrări la un loc de muncă prezentând pericol de accidentare pentru salariat (până la înlăturarea riscului constatat).

Buletin de Carei supune atenţiei celor ce efectuează controale la firmele de construcţii şi situaţia întâlnită în comuna Tiream unde un proprietar de casă român s-a tezit peste noapte cu un gard de beton înalt de 2,32 m în faţa geamului său.

http://www.buletindecarei.ro/2017/05/cum-poti-ramane-fara-fereastra-la-casa-proprietate.html

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu