Și primar și consilier! Doar în Republica de la Carei

• publicat la: 16 martie 2020
Și primar  și consilier! Doar în Republica de la Carei

Numărul consilierilor UDMR a crescut, implicit și al membrilor Consiliului Local Carei. Cumul de funcții pentru primarul Kovacs. Și primar  și consilier local.

Pentru cei care urmăresc înregistrările video ale ședințelor de Consiliu Local de la Primăria Carei nu este o noutate faptul că primarul este de fapt cel care conduce cu mână de fier dezbaterile din consiliu și stabilește direcția de urmat pentru  consilierii săi subordonați dar și pentru aliații politici.

Ultimul episod din acest gen de acțiune a avut loc  vineri, 13  martie 2020, la ședința ordinară a CL Carei.  Primarul Kovacs, fără a sta prea  mult pe gânduri,  în stilul dictatorial caracteristic, l-a  nominalizat pe consilierul liberal Racolța pentru a face parte dintr-un Consiliu de Administrație al unei unități de învățământ, mai exact, Liceul Tehnologic Iuliu Maniu. Plin de infatuare întreabă…,,acceptați dle Racolța,,? Președintele UDMR Carei  nominalizează un liberal și nu un consilier din curtea sa.

Prin acest gest, Kovacs l-a pus la colț pe liderul de grup al UDMR, consilierul Fazakas și a călcat în picioare orice legislație referitoare la calitatea de consilier local ales dar a atras  atenția și asupra alianțelor politice pe care le nășește.

Președintele de ședință, Leitner Robert, a și supus la vot această nominalizare a primarului Kovacs de parcă acesta ar fi fost  un consilier ales. Nimeni dintre cei cu pregătire juridică nu a avut curajul de a semnala în timp utila abuzul pentru a fi înlăturat.

Se confirmă încă o dată că politicul e deasupra legii la Primăria  și Consiliul Local din Republica de la Carei!

Angajații plătitiți pentru informarea contribuabililor careieni nu au postat nici până la această oră înregistrarea video a ședinței CL de vineri 13 martie 2020.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu