Consiliul Județean lasă pradă uitării o clădire din Carei aflată în proprietatea sa

• publicat la: 17 februarie 2021
Consiliul Județean lasă pradă uitării o clădire din Carei aflată în proprietatea sa

Atentat la istoria locală! Se dovedește  încă odată că promisiunile sforăitoare ale  politicienilor din campaniile electorale sunt doar vorbe în vânt și dacă e să îl cităm pe evazionistul de primar Kovacs…,, alegătorii sunt fraieri și creduli,,.

Așa arăta în luna iulie 2020 clădirea care se distruge pe zi ce trece!

Clădirea istorică de pe strada Iuliu Maniu din Carei, în care au funcționat cabinete medicale, se află în stare avansată de degradare. Clădirea se află în proprietatea Consiliului Județean Satu Mare al cărui președinte își făcea constant campanie electorală  lăudând standardul ridicat de viață din Carei. Atragem atenția președintelui Pataki că în Carei suntem interesați și de protejarea clădirilor reprezentative pentru istoria locală. Drumurile sale din campania electorală din Carei nu au dus la obiective care necesită investiții pentru menținerea vie a  unei pagini de istorie locală.

Dezvoltarea nu înseamnă doar demolarea clădirilor de patrimoniu și construirea de imobile cu arhitectură modernă de către firme apropiate.

O simplă reparație la acoperișul clădirii din imagine ar fi prelungit cu o mică perioadă durata sa de viață, până la găsirea de soluții pentru reabilitarea ei totală. Dacă se dorea.   Potrivit celor declarate de către Sebastian Egli, șef birou Urbanism de la Primăria Carei, a fost trimisă o adresă însoțită de imagini către Consiliul Județean Satu Mare în cursul anului trecut dar nu s-a oferit niciun răspuns la solicitare.

Poate cineva este interesat de scăderea valorii clădirii respective pentru o achiziție simbolică mai ales că vor urma lucrări de modernizare a străzii Iuliu Maniu. Să fie  în cauză un acord tacit pentru distrugerea clădirii?

Nu este singura clădire istorică lăsată în paragină în municipiul Carei. Se reabilitează doar cele pentru care există interes politic cum e cazul actualei clădiri a Primăriei Carei sau a sediului UDMR Carei. Clădirea școlii românești din Ianculești, satul ce aparține de UAT Carei, a fost demolată deși nu avea nici 100 de ani dar clădirea de peste 200 de ani a Primăriei Carei, plină de igrasie, a fost reabilitată cu milioane de euro.

Nu vă mai bateți joc de clădirile reprezentative ale Careiului!

Ne vrem orașul înapoi!

https://www.buletindecarei.ro/2021/02/carei-afacere-imobiliara-sau-delasare-crasa.html

https://www.buletindecarei.ro/2020/07/carei-o-alta-cladire-lasata-prada-degradarii.html

Daniela Ciută

Lasati un comentariu