Liderul UDMR: Pentru comunitatea maghiară recensământul este extraordinar de important

• publicat la: 9 octombrie 2011
Liderul UDMR: Pentru comunitatea maghiară recensământul este extraordinar de important

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat la Miercurea Ciuc, că recensământul populaţiei este extraordinar de important pentru comunitatea maghiară, care trebuie să arate că este prezentă în România şi doreşte să rămână aici.

Kelemen a explicat că anumite drepturi ale minorităţilor se acordă în funcţie de care este proporţia în localităţi, iar rezultatele recensământului vor avea, astfel, o influenţă foarte mare.

„Pentru comunitatea maghiară este extraordinar de important ca să ştim câţi suntem şi fiecare să fie numărat. Să vedem dacă suntem 1,5 milioane, 1,4 milioane sau 1,6 milioane şi care este raportul în România. Pentru că, potrivit legislaţiei actuale, şi anumite drepturi sunt legate de proporţionalitate în anumite localităţi şi din acest punct de vedere sigur că are o influenţă deosebit de mare. Trebuie să arătăm că suntem prezenţi şi vrem să rămânem pe pământul natal”, a spus Kelemen, citat de Agerpres.

Liderul Uniunii şi-a exprimat speranţa că recensământul „se va face corect” şi a subliniat că s-a făcut o campanie în limba maghiară, pentru ca membrii comunităţii să ştie că această acţiune este una foarte importantă, s-a editat un ghid în limba maghiară şi există şi un chestionar de probă, pentru cei care nu înţeleg întrebările.

sursa cotidianul

Lasati un comentariu