Pedalez pentru bibliotecă. Biblioteca este importantă

• publicat la: 25 aprilie 2014
Pedalez pentru bibliotecă. Biblioteca este importantă

Biblioteca Județeană, instituție publică de cultură subordonată Consiliului Județean Satu Mare, organizează marți, 29 aprilie, cea de-a doua ediției a campaniei „Pedalez pentru bibliotecă”.

Evenimentul va debuta la orele 1100, în fața Bibliotecii Județene Satu Mare, cu înregistrarea participanților, iar startul se va da la orele 1200 fix. Bicicliștii vor pedala, roată la roată, pe un traseu bine stabilit, sub escorta Poliției rutiere, până în Grădina Romei. Acolo, în timpul unui bine-meritat repaus de o jumătate de oră, participanții vor avea parte de surprize pregătite de organizatori. Traseul de retur la avea finishul pe platoul din fața Consiliului Județean, unde, organizatorii au pregătit alte.

Eveniment unic în țară, Pedalez pentru bibliotecă este o campanie de promovare și susținere a bibliotecii, a lecturii și a serviciilor oferite de biblioteca publică apelând la o modalitate ecologică de transport, bicicleta.

„Ideea de a pedala pentru bibliotecă s-a născut în urmă cu mai multă vreme, ca rezultat al unui schimb de bune practici între bibliotacri din mai multe țări europene. Prima ediție, derulată în urmă cu un an, de Ziua Națională a Bibliotecrului, s-a bucurat de un real succes, fiind înregistrați peste 250 de participanți de toate vârstele și din toate categoriile socio-profesionale, inclusiv reprezentanți de prim rang ai instituțiilor din administrația locală și județeană. Știm cu toții, bibliotecari și decidenți, faptul că biblioteca unește oameni și ne dorim să implicăm cât mai mulți membri ai comunității în aceste   campanii.”, a declarat Raluca Istrate, bibliotecar-formator, inițiatoarea proiectului.

Reamintim sătmărenilor faptul că prima ediție a evenimentului „Pedalez pentru bibliotecă” a fost premiată la secțiunea Impact, Advocacy & Mobilizarea comunității în cadrul Conferinței Naționale Future Libraries desfășurată la finele anului trecut, la București, „pentru campania de promovare a importanței bibliotecii în comunitate, a lecturii și a unui mod de viață sănătos și activ”.

„Acest premiu ce i-a revenit Bibliotecii Județene Satu Mare pentru derularea campaniei de advocacy și mobilizarea comunității „Pedalez pentru bibliotecă” este o recunoaștere, pe plan național, a implicării și profesionalismului bibliotecarilor sătmăreni. Invităm întreaga comunitate să se alăture campaniei noastre și să ne ducă mai departe mesajul: Biblioteca este importantă !”, a declarat Lacrima Camelia Istrăuan, directorul interimar la Bibliotecii Județene Satu Mare.

Lasati un comentariu