Să-l ajutăm pe Bobby de la Asociaţia Werdnig Hoffman

• publicat la: 27 iunie 2014
Să-l ajutăm pe Bobby de la Asociaţia Werdnig Hoffman

Mă numesc Robert Veres, sau Bobby cum mă cunosc toţi prietenii, si sunt preşedintele Asociatiei Werdnig Hoffman din Carei, si mă confrunt cu o mare problemă, sau dilemă, sau cum vreti să-i spuneti:

– sufăr de o boală rară care se cheamă Sindrom Werdnig Hoffman care cauzează un handicap grav. Am si un certificat cu nr. 3361 din 28.10.2004 care dovedeste acest lucru.

– am 28 de ani, am terminat o facultate si mi-am cumparat o maşină. Aici incepe problema mea, in România există o Lege care zice asa: „Conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 9/2013, autovehiculele aflate in proprietatea persoanelor cu handicap, special modificate in scopul conducerii de catre persoanele cu handicap, precum si in scopul preluarii si transportarii persoanelor cu handicap grav sau accentuat, sunt scutite de la plata timbrului de mediu.”

– eu nu am nevoie de nici o adaptare specială, decât de un scaun si de un loc in masina unde să-mi tin scaunul rulant,, iar pentru acest lucru este suficient un autoturism combi, fara nici o alta adaptare!

– am fost la R.A.R. Satu Mare pentru ai face I.T.P.-ul, dar la mine pe certificat nu poate sa apara ca transportă persoana cu handicap, deoarece cica nu ar fi legal fiindca nu am adaptari speciale.

– la Administratia Financiară mi s-a spus ca daca nu am in talonul autoturismului specificat acest lucru, nu sunt scutit de taxa de timbru.

Deci la noi , degeaba am eu handicap grav, scutită de taxa este masina adaptată nu persoana cu dizabilitate. Nicaieri in Uniunea Europeana nu este asa!! Sau este data cumva Legea doar persoanelor care sunt norocoasa ca pot conduce, ca au un handicap mai putin grav si pot conduce o masina adaptata? Sau celor care isi permit sa isi cumpere o masina in care intra scaunul rulant cu tot cu persoana si care sigur costa peste 40.000 de euro cu tot cu adaptari!

Eu pur si simplu am nevoie de masină, plus de un sofer evident, pentru ca la scoala, la facultate la conferinte, etc, peste tot doar cu masina pot ajunge! Deci va rog sa ma ajutati sa primesc un raspuns! Am si eu dreptul ca cetatean al Uniunii Europene sa am o masina inscrisa pe numele meu cu toate drepturile ce mi se cuvin fiind o persoana cu dizabilitate sau nu?!

Sper să primesc un răspuns, in special de la autorităţi, vă rog să distribuiti cât mai multi pentru că sunt sigur că nu sunt singurul care se confruntă cu o astfel de problemă sau măcar sa semnati petitia pentru a schimba ceva! Vă multumesc!

Robert Veres

comentarii

de un prieten la 1 iulie 2014 - 12:01

Bobby, trebuie sa ocolim legea daca altfel nu se poate.
Nu are rost sa cautam calea dreapta. Ca unele-s facute cu spatele la subiect. Se pare ca nici functionarii de la finante nu vor sa inteleaga conduita legii si inteleg totul ad literam. Asta e! Uita-i!
Hai sa punem pe masina ceva adaptare, care o cerem imprumut de la cineva ca sa rezolvam problema. Nu stiu daca asta-i rezolvarea dar daca crezi incerc sa dau si eu din coate ca sa fac rost de una pt o zi doua! Ce zici?
Daca crezi ca e o ideie buna, suna-ma si vb. 0742.79.29.43. Tu sau Sanda aveti nr meu cu siguranta in agenda de tel.
Succes!

Lasati un comentariu