O parte din motoarele diesel trucate de Volkswagen au fost produse in Ungaria

• publicat la: 29 septembrie 2015
O parte din motoarele diesel trucate de Volkswagen au fost produse in Ungaria

Aproximativ doua milioane din cele 11 milioane de motoare diesel implicate in scandalul de la Volkswagen au fost produse la uzina Audi din Gyor, Ungaria, a anunta ministrul ungar al Economiei, Mihaly Varga, transmite Reuters.

Varga a spus ca Guvernul de la Budapesta poarta discutii atat cu Audi, cat si cu producatorul german Mercedes, care are si el o uzina in Ungaria, pentru a evalua impactul potential asupra economiei ungare al scandalului motoarelor diesel trucate de Volkswagen.

„Sunt sigur ca acesta va afecta industria producatoare de masini din Ungaria, dar sper ca efectul va fi mai mic decat preconizeaza cele mai pesimiste scenarii”, a subliniat Varga.

Anterior, acesta estima ca avansul economiei ungare ar putea fi amputat cu 0,3 pana la 0,6% daca vanzarile europene de autoturisme vor scadea din cauza scandalului Volkswagen, potrivit stirileprotv.ro

comentarii

de Horia Mărieș la 29 septembrie 2015 - 19:43

Economia ungară va fi in mod cert afectată de imensul scandal VW.

Doar că, fabricile maghiare de motoare, n-au, după umila mea părere, nici o parte din vină, escrocii se pare că au fost niște „intelectuali”, adică niște softiști, bâieți f. despștepți ce-i drept, dar penali. Sunt convins că o să și plătească, cu vârf și îndesat.

Lasati un comentariu