Fosta „Cantină Agro” e devastată!

• publicat la: 19 aprilie 2010
Fosta „Cantină Agro” e devastată!

Zece calorifere de fontă, rezervoarele toaletelor şi o sobă de teracotă au fost furate din fosta cantină a Grupului Şcolar Simion Bărnuţiu. Zona în care se află imobilul, pe care Centrul Cultural a plănuit să îl transforme în mai multe săli de repetiţii, e înconjurat de clădiri locuite de persoane asistate social, cele mai multe cu antecedente penale.


Caloriferel din fosta cantină a Grupului Şcolar Simion Bărnuţiu au fost furate în cursul ultimelor două zile. Persoane, încă neindentificate, au pătruns în incinta clădirii, au demontat corpurile de fontă şi, mai mult ca sigur, le-au predat la centrul de colectare al fierului vechi de pe strada Uzinei.

Odată cu dispariţia caloriferelor s-au făcut nevăzute şi rezervoarele fostelor toalete. Acestea, ca şi caloriferele, sunt turnate tot din fontă, un material extrem de valoros, şi căutat de cei care preiau „fier vechi”.

Infranctorii, despre care se bănuieşte că ar locui în locuinţele sociale din vecinătatea cantinei, şi-au permis chiar şi „luxul” de a demonta o întreagă sobă de teracotă.

Modul de operare al infractorilor, asistaţi social de către Primărie, e vizibil. Aceştia au deşurubat caloriferele, pe care le-au târât prin clădire.

O parte a capturii a fost lăsată în incinta cantinei, semn că hoţii plănuiesc sau plănuiau să revină. Nonşalanţa lor e atât de mare, încât şi-au permis să intre în clădire chiar însoţiţi de câini, cărora le-au amenajat adevărate culcuşuri.

Teatrul Municipal, Centrul Cultural Carei şi Biblioteca Municipală au fost înghiţite, la propriu, de locuinţele sociale. Zona istorică,în care se află cele trei instituţii de cultură, s-a transformat, cu largul concurs al Primăriei, într-un adevărat gheto, populat de persoane fără servici, de unele cu antecedente penale, de prostituate şi cerşetori.

Mai întâi, în fostul internat al Grupului Şcolar Agricol au fost mutate persoanele rămase fără adăpost, după retrocedările caselor naţionalizate. Decizia, impusă în mandatul primarului Beko Tamas a fost dezastruoasă. Raziile Poliţiei au depistat, mai mereu, persoane urmărite general în incinta imobilului, scandalurile au fost şi sunt la ordinea zilei, iar clădirea, populată de noii locatari, s-a transformat într-un focar de infencţie, la fel ca perimetrul din jurul ei. Mai mult, conform informaţiilor deţinute de www.buletindecarei.ro, confirmate de directorul APASERV Carei, Sorin Oprea, facturile de apă ale locuinţelor din fostul internat sunt remise pe numele Primăriei Carei.

În urmă cu doar patru luni, în urma prăbuşirii unui imobil de pe strada Uzinei, actuala conducere a oraşului a luat decizia ca persoanele evacuate, majoritatea de etnie rromă şi fără venituri, să fie mutate tot în vecinătatea Centrului Cultural, în corpul de clădire inclus într-un proiect de finanţare european.

În acest corp de clădire urmeză să se amenajeze o parte a sediului noului Centru Cultural, în timp ce în cantina prădată, angajaţii instituţiei culturale plănuiesc amenajarea unor săli de repetiţie.

Paul S.

comentarii

de DEIDI la 20 aprilie 2010 - 05:37

vedeti maica ,de ce va suparati voi? se arata niste lucruri adevarate care se intampla,sunt poze ,le vedeti ?iar voi va suparati !da de ce maica?in loc sa faceti ceva cu totii,sa puneti si voi umarul,ne pupati pe portofelu gol!nu este frumos maica!!!intelegeti-va ca fratii!ca e greu pentru toata lumea !

de MIRA la 20 aprilie 2010 - 10:44

si pe tine te-as pune sa faci niste demonstratii de SAOLIN, da sa chmi animalele de spectatori,ca oricum le imiti !!!!HA,HA, HA

de Georgica la 20 aprilie 2010 - 13:20

Mira, mira. Tot nabadaioasa ai ramas. Scumpa de tine!

de nini la 20 aprilie 2010 - 16:27

Si in vechiul internat stau numai tigani care se incalzesc cu curent electric care e platit de cetateni ca doar tigani il voteaza pe kaizer…cade iarna siguranta din ora in ora si nimeni nui-a masuri

de CLAUDIU la 20 aprilie 2010 - 17:47

Paul,de ce ai scos textul postat de SAOLIN,BOMBAMAN ?Voiam sa-i dau si eu replica la domn prof.de saolin din Tiream,da vad ca a primit replica de la MIRA (era pentru Saolin Bombaman sau Greuceanu) sa nu se inteleaga alceva.

de croitoru la 30 aprilie 2010 - 07:17

…daca primaru e schuster…

Lasati un comentariu