Şeful FMI: Am spus „NU” scăderii salariilor cu 25%, mai bine îi impozităm pe bogaţi

• publicat la: 21 mai 2010
Şeful FMI: Am spus „NU” scăderii salariilor cu 25%, mai bine îi impozităm pe bogaţi

FMI s-a opus scăderii salariului bugetarilor cu 25%, propunând în schimb impozite mai mari pentru cei bogaţi, însă Guvernul României a refuzat, a declarat, joi seara, Dominique Strauss-Kahn, directorul Fondului Monetar Internaţional.

Joi seara, pe canalul France 2, şeful FMI Dominique Strauss-Kahn a spus că Fondul Monetar Internaţional a refuzat iniţial ca Guvernul României să scadă salariile bugetarilor cu 25%. În schimb, FMI a cerut Guvernului român sa creasca impozitele pentru cei bogaţi, dar Guvernul României nu a fost de acord, a declarat Strauss-Kahn la televiziunea franceză.

„România este într-o situaţie mai dificilă decât credeam şi decât o crede şi ea. I-am spus: în aceste condiţii, vom accepta ca deficitul bugetar pe care l-am convenit să fie puţin mai mare pentru că în felul acesta vom susţine creşterea economică. Totuşi, situaţia s-a degradat mai mult decât am crezut. Prin urmare, am cerut noi măsuri. Guvernul României ne-a spus: Vom tăia 25% din salariile funcţionarilor. Noi am spus NU. Dacă vreţi să faceţi economii , măriţi impozitele şi mai ales impozitele pentru cei bogaţi. Guvernul a spus NU, noi suntem cei care decidem. Şi ăsta e adevărul: guvernul decide întotdeauna, nu FMI. Noi spunem doar care e drumul de urmat. Guvernul propune măsurile, guvernul român le-a ales”, a dezvăluit Dominique Strauss-Kahn la France 2.

Tot joi, într-o conferinţă de presă, Caroline Atkinson, directorul pentru relaţii externe în cadrul FMI, a mărturisit că FMI nu a insistat asupra tăierii salariilor bugetarilor din România, aceasta fiind decizia Guvernului de la Bucureşti. De asemenea, Atkinson a mai precizat că este important ca cei vulnerabili să fie protejaţi.

comentarii

de Gabi la 21 mai 2010 - 18:36

Conform celor spuse de seful FMI sunt ferm convinsa ca de fapt hotararea de a scadea salariile,pensiile si multe alte drepturi era de mult luata de acest marinar care conduce o nava in deriva de foarte mult timp si care se crede buricul pamantului,cand el de fapt nu este altceva decat un arogant si un needucat(felul in care vorbeste si chiar rade=hahaiala lui),un om lipsit de scrupule fara caracter care se pate uita in ochii omului atunci cand minte,un mare MINCINOS!Din pacate,aceasta nava se numeste ROMANIA iar bietii marinari aflati la bordul ei suntem noi romanii batuti de soarta si destin care am avut nesansa de a fi contemporani cu acest tradator de sentimente si onoare!Nu imi pare rau neaparat de mine,darc ma gandes la fiul meu si la viitorul lui in aceasta tara!Ca orice mama,imi doresc din suflet ca baiatul meu sa fie fericit!

Lasati un comentariu