Consilieri careieni in vizită la Mateszalka

• publicat la: 29 ianuarie 2011
Consilieri careieni in vizită la Mateszalka

Vineri după amiază , consilierii locali careieni,dând curs invitaţiei consilierilor din Mateszalka, s-au deplasat in orasul infrăţit cu Careiul  pentru un schimb de experienţă. Din delegaţia aleşilor locali , condusă de primarul Kovacs , au făcut parte consilierii Gherasim, Binder, Papi ,Ciută, Rusu,Csaikos, Brem, Papp, Csizmadia precum şi viceprimarul Keizer şi city managerul Beko.

Primarul localităţii Mateszlka  a organizat un program deosebit de atractiv pentru această scurtă vizită , program care a inclus şi un meci amical de fotbal.

Muzeul orăşenesc ,Szatmari Muzeum, a fost primul loc pe care  edilul maghiar Szabo Istvan  l-a   prezentat  oaspeţilor .In incinta acestuia sunt expuse obiecte caracteristice prelucrării lemnului şi a fierului,  obiecte reprezentative pentru indeletnicirile locuitorilor acestor meleaguri , din cele mai vechi timpuri.

Secvenţe din vechi ateliere de fierărit  ,de producere a instrumentelor agricole specifice veacurilor trecute sau războaie de ţesut  sunt  expuse in spaţii generoase.

Meciul amical intre  dintre cele două echipe ale consilierilor s-a desfăşurat in sala de sport a Liceului Teoretic din Mateszalka.Echipa consilierilor careieni a fost alcătuită din Csaikos( portar), Brem, Rusu,Ciută,Binder, Papi, Toth-Viezer,Papp, Csizmadia.

La echipa maghiară au evoluat  Lukacs Bertalan,Szabo Attila,Olah Andras,Katona Peter,Vacsak Tibor,Kovacs Istvan,Pasztor Istvan,Varga Zsolt şi Kiraly Gyula( portar).

După repriza de relaxare , consilierii s-au întâlnit intr-una din sălile liceului pentru un schimb de impresii  şi discuţii libere.Cina , servită la cantina liceului, a încheiat activitatea comună a consilierilor celor două oraşe.

În luna martie a acestui an, consilierii maghiari sunt aşteptaţi la Carei , urmare a invitaţiei lansată de careieni cu prilejul acestei vizite.

redactia

comentarii

de vasile la 31 ianuarie 2011 - 13:47

au fost sa bea si sa chefuiasca pe cheltuiala noasta

de cititor la 31 ianuarie 2011 - 14:00

Ma Vasile, da ce sari asa pentru un chef ca doara primaru nu plateste impozite ca si tine si nu zici nimica ca daca si el ar plati datoriile am ave ceva bani la oras

de johann la 31 ianuarie 2011 - 18:45

vasile si celalalt mare stiutor „cititor”,nu pe banii vostri s-au dus ci pe banii ugurilor de la matezalka,si ei sunt oameni si au dreptul la „chef”! au cerut cumva de la voi bani?!,nu cred,deci nu incingeti voi spiritele…..

de ROLY pentru Vasile la 31 ianuarie 2011 - 19:10

ha,ha, ha,ce-mi plac glumele voastre ,sa-l p….i undeva pe primar voi toti cei care nu mai incapeti de el,invidiosilor,credeti ca nu stim cine sunteti cei care postati ?ha,ha, ha spor la scris on-line.

de alt careien la 31 ianuarie 2011 - 19:17

stim si noi cine esti si de ce sari mereu in aparare primar.Hi,Hi,HIIIIIIIIII
oare el stie scrie la calculator?

de un cetatean la 31 ianuarie 2011 - 20:17

va ca toti consilieri sunt prieteni la pahar. In fata cetatenilor se cearta iar cum se vede pe cateva poze prieteni la catarama–––toti isi la fel (h.ti), cu primarul si vicele in frunte. Rusine

de MIRA la 1 februarie 2011 - 08:01

hai sa dam mana cu mana :Consiliul local(toti 19) + primar + viceprimar +salariatii din primarie + cetatenii care-l iubesc pe primar + cei care nu-l iubesc si sa facem impreuna ceva pentru orasul asta.Ca de povesti ne-am cam saturat.Haideti sa cerem o dezbatere publica si in mod civilizat sa discutam punctual despre problemele orasului.

de vasile la 1 februarie 2011 - 11:18

baieti va fi revansa peste2..3.saptamani daca pe voi atata va duce capu ca nu sant bani din impozitele si taxele pe care le platim asta e IAR TU ROLY esti CHELU DIN fotografie macar taci drecului nu te mai afisa si la comentarii joci si tu ca si CSAIKOS care sta si el pe sacun la sedinte si nu promunta 2 cuvinte .

de vasile la 1 februarie 2011 - 11:21

pai MIRA si din criticile spuse pe net ar trebui sa faca ceva cei de care ai amintit dar de ce trebui sa plece chiar cei din primarie la toate CHEFURILE sa mearga si cativa cetateni care sa participe la discutiile care au loc intre x si y

de mario la 1 februarie 2011 - 11:22

PNTR>roly cred ca deja tu si alti ca tine lai PUPAT PE PRIMAR peste tot nu pre au alti loc de LINGAY CA VOI.

de dia la 1 februarie 2011 - 11:24

uni habar nu au ca tot ce se cheltuie sant din bani cetatenilor careieni

de adi la 3 februarie 2011 - 10:06

care bani?

Lasati un comentariu