Masajul palmelor- vindecă şi tratează

• publicat la: 22 ianuarie 2011
Masajul palmelor- vindecă şi tratează

Dacă ar fi, prin absurd, să dispară toate produsele pe care astăzi le numim, cu un singur cuvânt, naturiste, tot ne-ar rămane la îndemână mijloace de vindecare, pentru a nu deveni total dependenţi de medicamentele de sinteză.

Unul dintre aceste mijloace de vindecare ar fi masajul practicat de chiar noi înşine. Medicina orientală ne invaţă că pe extremităţile corpului, palme şi tălpile picioarelor, sunt reprezentate toate organele corpului omenesc şi că masajul acestor zone echilibrează energiile şi creşte puterea de vindecare, fără a fi necesar să se apeleze la serviciile unui maseur calificat.

Cu siguranţă ati văzut, măcar la televizor, dacă nu în realitate, cum tăietorii de lemne, înainte de a lua toporul în mână, îşi freacă palmele cu putere. Este un gest instinctiv, nu cred că vreunul dintre ei ar putea explica de ce procedează aşa.

Frecandu-şi palmele, una de alta, tăietorii de lemne nu fac decât să-şi echilibreze energiile, pentru ca ambele braţe să fie în stare, în aceeaşi măsura, să facă efortul la care sunt supuse. Se presupune că facem acelaşi lucru şi atunci când lipim palmele una de alta pentru rugăciune.

Palmele noastre sunt străbatute de reţele de energie care duc spre toate organele interne şi glande. În caz de stres sau de durere, curentul de energie este blocat.
Masajul regulat al palmelor deblochează energia care, nestingherită, poate pătrunde în tot organismul.

Pentru masaj, folosiţi creme grase sau ulei de măsline preparat după indicaţiile de .aici  Faceţi masajul palmelor stând pe scaun sau întins pe pat, niciodată în picioare. Un masaj complet al ambelor palme ar trebui să dureze 20 de minute, timp în care puteţi privi la televizor, asculta muzică sau întreţine o conversaţie.

Dacă, masând palmele, simţiţi durere în vreun punct, insistaţi pe punctul dureros. E semn că undeva există un blocaj. Trebuie masate ambele palme chiar dacă punctele de pe palma stângă sunt aceleaşi cu punctele de pe palma dreaptă cu o singura exceptţe: acolo unde pe palma stângă se afla punctul inimii, pe palma dreaptă se află punctul ficatului, adică pe palmă, sub degetul mic şi inelar.

Masajul relaxează şi durerile dispar. În cazul unor probleme acute, balonare, constipaţie, indigestie, criză de nervi, nas înfundat, răceala cu respiraţie dificilă, masajul palmelor este deosebit de util şi, în mai puţin de o jumătate de oră puteţi scăpa de problema care vă nelinişteşte.

La sfârşitul fiecărei proceduri, frecaţi şi dumneavoastră palmele, aidoma tăietorilor de lemne, după care scuturaţi-le exact ca pe o batistă udă, dacă aţi avea-o în mână.

Masajul zilnic vă poate feri de multe îmbolnăviri, poate vindeca boli mai vechi, tonifică, relaxează, înviorează şi-l putem face noi, acasă, la birou ori în parc, fără să ne coste nimic.

sursa  Ziare.com

Lasati un comentariu