Gunoi mai scump de la 1 Martie

• publicat la: 14 februarie 2011
Gunoi mai scump de la 1 Martie

Incepând cu 1 martie 2011 preţul pentru colectarea gunoiului menajer devine 6lei pentru persoan fizice şi 60lei/mc plus TVA pentru persoane juridice.Hotărârea a fost luată astăzi, 14 februarie in cadrul şedinţei Consiliului local ca urmare a solicitării societăţii SC BioFlorisal SRL.Societatea ce deţine monopolul pentru colectarea , transportul şi depozitarea gunoiului menajer atât pentru locuitori cât şi pentru agenţi economici a solicitat  o majorare a tarifului incepând din ianuarie.

Preţul adoptat de consilieri a fost propus in comisia economică de către consilierul Poosz Szabolcs.

In comisia de urbanism ,consilierul Bucureştean a propus ajustarea preţului cu rata inflaţiei şi a dorit  lămuriri suplimentare in ce priveşte solicitarea pentru o asemenea mărire de preţ ca cea dorită de BioFlorisal.

Potrivit consilierului Papi Ovidiu, Legea serviciilor comunitare de utilităţi publice, legea 51/2006  presupune solicitarea şi eliberarea unui aviz in acest sens , aviz pe care societatea BioFlorisal nu il are.

City-managerul Beko,prezent şi el la şedinţă  afirmă că societatea in cauză dispune de acel aviz dar probabil a uitat să-l prezinte.

Deficienţele sistemului de management al societăţii Bioflorisal au fost scoase in evidenţă de consilierul Brem Arpad care atrage atenţia că “ nimeni de la BioFlorisal nu este prezent la aceasta şedinţă deşi sunt o serie de probleme de discutat despre această societate care nu este in stare să facă contracte corecte.Colegii mei se plâng că vin la societate să ridice gunoiul doar o dată pe săptămână şi fac facturi pe cantitatea contractată nu pe cea colectată efectiv.Propun amânarea acestui punct”.

Nici Papp Zsolt nu este de acord cu activitatea prestată de societatea BioFlorisal, considerând că “ este o aberaţie să vii să ceri măriri pe motiv că unii din localnici nu plătesc deoarece nu au contracte incheiate.Cine să le facă contracte dacă ei(n.r.-BioFlorisal)  nu sunt in stare?”

Nu de aceeaşi părere este primarul Kovacs care consideră că “ trebuie să rămânem serioşi odată ce am negociat cu ei.Din nefericire deşeurile se duc la Satu Mare deci e o cheltuială in plus.Peste o lună se va trece la colectarea selectivă a deşeurilor aşa că nu trebuie să fim populişti.La Tăşnad s-a scumpit la 6,5 lei la persoane fizice.Comercial, devenim neserioşi dacă tot amânăm majorarea. De ce să amânăm, că apoi ne trezim cu alte probleme.Si nu trebuie niciun aviz zic eu.Una e votul şi alta ce zice Papi Ovidiu”.

Propunerea consilierului Poosz  a fost supusă la vot şi votata de majoritatea consilierilor, numai cei liberali fiind impotrivă.

Daniela Ciută

comentarii

de valer la 15 februarie 2011 - 20:21

multumim florisal!!! multumim poosz!!! multumim primaria carei!!!!cadoul sperat de valentain’s day! o noua scumpire!!!!!

de anonim la 17 februarie 2011 - 14:21

Mai bine ar verifica familiile cate persoane sunt si pentru cate se plateste taxa.sunt unde 2 persoane sunt declarate si stu 5. Nu sa mai scumpeasca

de nisma la 17 februarie 2011 - 15:15

Si mai sunt unde in familie sunt 3 pers. si nu platesc deloc.

de lili la 17 februarie 2011 - 17:39

rusine sa le fie …ca mizerie e-n tot orasul …cat incape …ce face viceprimarul ? nu el ar trebui sa vada de curatenia orasului?sa observe ce face florisalul pe care l-au adus pe sestache in Carei …pentru ? stiu dansii pentru cat .

de ANONIM la 1 aprilie 2011 - 12:24

In primul rand sunt de vina oamenii ca nu isi fac contracte ptr ca nu este ca si la restul utilitatilor ca se pot intrerupe , iar apoi d-nul Papi sa se ocupe de APA SI DE CANAL CA EI CER TAXA DE CANAL SI OMUL NICI NU E RACORDAT SA_U NU ARE BAIE nu de problemele si de avizele FLORISALULUI de acelea se ocupa cei care sunt acolo si nu cer bani pe ce nu s-a efectuat dar EI AM SPUS MAI SUS CE FAC. POATE CA VREUNUL DIN EI SA-U CHIAR TOTI AU FIRMA DE APA PLATA SI DE ACEEA FURNIZEAZA IN CAREI OROI IN LOC DE APA PTR A ACUMULA VENIT. Ce bine e sa vezi PAIUL din ochiul altuia si nu STALPUL DIN OCHIUL TAU.

de ANONIM la 1 aprilie 2011 - 12:24

am vrut sa scriu „NOROI”

Lasati un comentariu