Majoritatea tinerilor sătmăreni s-au orientat spre SRL-D de producţie

• publicat la: 9 martie 2011
Majoritatea tinerilor sătmăreni s-au orientat spre SRL-D de producţie

Conform datelor  statistice ale Oficiului Registrului Comerţului Satu-Mare privind evoluţia înmatriculărilor de SRL-D la data de 02.03.2011, reiese faptul că din cele  1507  înregistrări la nivel naţional, 972 sunt în stadiul de rezervare de denumire, 75 sunt pe fluxul aferent procedurii de înmatriculare  şi  460  au procedurile de înmatriculare  definitivate.

La nivelul judeţului Satu Mare s-au făcut  39   de înregistrări, din care 13  sunt în stadiul rezervării de denumire, 2 pe fluxul aferent procedurii de înmatriculare şi 24 înmatriculate.

În judeţul Bihor numărul de înregistrări este de 57, din care 24 de rezervări de denumire, 3 pe fluxul aferent procedurii de înmatriculare şi 30 sunt înmatriculate.

55 de firme au fost înregistrate  în judeţul Maramureş, 35 dintre acestea fiind de rezervări de denumire, 3 pe flux si 17 au înmatricularea definitivată.

Judeţul Cluj a înregistrat 121 de SRL-D, din care 75 rezervări denumire, 2 pe flux aferent procedurii de înmatriculare şi 44 înmatriculate.

La nivel naţional, domeniile de activitate preferate de tinerii care şi-au constituit SRL-D, sunt:fabricarea produselor de panificaţie şi de patiserie (31 de firme), repararea ş iîntreţinerea  autovehiculelor (30 de firme), restaurante (20 de firme), lucrări în construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale (13 firme), transporturi rutiere de mărfuri (12 firme), activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management (12 firme), localuri (11 firme), comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantăde produse alimentare, băuturi alcoolice şi tutun (10 firme), activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea (10 firme).

În ceea ce priveşte firmele constituite în judeţul nostru, principalele domenii de activitate sunt: fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, fabricarea de mobilă şi a altor produse din lemn, fabricarea articolelor din metal şi tratarea şi acoperirea metalelor, fabricarea produselor de panificaţie şi de patiserie, repararea şi întreţinerea autovehiculelor, comerţ, activităţi de asistenţă medicală specializată.

Până în 04.03.2011 la orele 12:00, un număr de 140 de firme SRL-D şi-au înscris on-line (www.aippimm.ro) planul de afaceri în vederea obţinerii unei finanţări  nerambursabile de maxim 10.000 euro pentru afacerile pe care intenţionează sa le demareze. În funcţie de judeţele de provenienţă, s-au înscris on-line firme din judeţele Cluj (15 firme), Bihor (11 firme), Alba (10 firme), Satu Mare (8 firme), Bacău (7 firme), Braşov (7 firme), Galaţi (7 firme), Maramureş (6 firme) şi Dolj (6 firme). Procedura de înscriere continuă până la epuizarea bugetului alocat programului.Dat fiindnumărul de firme care s-au constituit deja, cât şi cel al căror proces de constituire este încurs la Oficiile Registrului Comerţului din ţară, se aşteaptă o intensificare a înscrieriloron-line, odată cu definitivarea elaborării planurilor de afaceri aferente activităţilor propuse a fi întreprinse de tinerii afacerişti debutanţi.

Întreprinzătorii – începând de la tinerii debutanţi până la cei cu ani de experienţă în spate – se pot adresa Centrului de Informare, Asistenţă şi Instruire Satu Mare (arondat Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici şiMijlociiCluj),care funţionează în clădirea Camerei de Comerţşi Industrie, la etajul II, sau pe site-ul Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru  IMM-uri, www.aippimm.ro pentru a  obţine  mai multe informaţii  referitoare  la acest program, cât şi  la altele care urmează a fi lansate în curând.

redactia

Lasati un comentariu