Cei mai bogaţi invitaţi de la nunta secolului

• publicat la: 29 aprilie 2011
Cei mai bogaţi invitaţi de la nunta secolului

Prinţi, prinţese, oameni de afaceri, cântăreţi, fotbalişti, mulţi se află pe lista invitaţilor la nunta Prinţului William cu Kate Middleton. Vezi cine sunt cei mai bogaţi, potrivit cnbc.com.
1. Haji Hassanal Bolkiah, sultanul Brunei

Avere: 20 miliarde dolari

Cel de-al 29-lea sultan al Bruneiului, care a fost odată cel mai bogat om al planetei, are o avere de 20 de miliarde de dolari. Deşi nu se ştie dacă va participa la nuntă, publicaţiile britanice spun că acesta se numără printre invitaţi.
2. Regele Arabiei Saudite, Abdullah bin Abul Aziz

Avere: 18 miliarde dolari

Capetele încoronate din Arabia Saudită îşi datorează averea rezervelor mari de petrol, care acoperă o cincime din resursele din întreaga lume. Publicaţiile britanice spun că mirii se pot aştepta la un cadou generos din partea regelui.

3. Sir Richard Branson, proprietarul Holdingului Virgin

Avere: 2,8 miliarde dolari

Sir Richard Branson, soţia lui şi fiica acestuia, Holly – care a fost considerată a avea un potenţial interes pentru Prinţul William, au fost şi ei invitaţi la nunta regală. Holly Branson va participa la eveniment ca şi prietenă apropiată a lui Kate, potrivit Daily Telegraph.

Sir Richard, care a înregistrat marca Virgin în anii ‘70, deţine acum, companii aeriene, feroviare, de servicii de internet, Spa-uri, dar şi o agenţie, care pentru 200.000 de dolari transportă turiştii cu bani dincolo de atmosfera planetei.

4.Prinţul Albert de Monaco

Avere: 1 miliard dolari

La cei 52 de ani, Prinţul Albert se va însura tot anul acesta, cu fosta înotătoare olimpică din Africa de Sud, Charlene Wittstock, pe 9 iulie. Averea Prinţului de Monaco este estimată la un miliard de dolari.

5.Sultanul Omanului, Qaboos bin Said

Avere: 700 milioane dolari

Sultanul Qaboos bin Said, care a servit în armata britanică şi care a fost educat la academia militară Sandhurst (acolo, unde şi William şi Harry au fost educaţi), este şi el invitat la marele eveniment, potrivit Daily Mail of London. Fără copii şi divorţat, se speculează foarte mult asupra celui care va moşteni întreaga lui avere.

6. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Avere estimată: 450 milioane dolari

Bunica lui William, Regina Elisabeta, s-a măritat în 1947 cu Ducele de Edinburg. Portofoliul de investiţii al monarhilor este dominat de companii britanice, dar averea reginei se datorează în mare parte şi bijuteriilor, maşinilor, cailor şi moştenirii lăsată de către Regina Mamă.

7. Sir Elton John

Avere: 300 milioane dolari

În ciuda numeroaselor zvonuri cum că Elton John ar fi sau nu invitat la nunta regală, acesta a declarat la un post de televiziune că va participa la eveniment la Westminster Abbey împreună cu partenerul său, David Furnish.

8. David şi Victoria Beckham

Avere estimată: 237 milioane dolari

Cu mult înainte ca David Beckham să devină cel mai bine plătit jucător, fotbalistul a locuit într-o casă din Hertfordshire poreclită „Beckingham Palace”. Prinţul William şi fostul căpitan al Angliei s-au împrietenit anul trecut, când împreună cu prim-ministrul britanic David Cameron, au participat la licitaţia eşuată de a găzdui Cupa Mondială din 2018. Forbes estimează că Beckham a câştigat anul trecut 44 milioane dolari, iar vânzările rochiilor Victoriei sunt estimate de Sunday Times la 7,5 milioane în 2010.

9. Prinţul Willem-Alexander al Olandei

Avere estimată: 200 milioane

Regina Olandei, Beatrix nu va participa la nuntă, dar fiul ei cel mai mare este aşteptat la ceremonie, unde va fi însoţit de soţia lui, Prinţesa Maxima.

sursa money.ro

Lasati un comentariu