Cum devine profitabilă eutanasierea câinilor

• publicat la: 7 aprilie 2011
Cum devine profitabilă eutanasierea câinilor

Uciderea unui câine aduce un profit de până la 200 de euro, ceea ce face din legea eutanasierii o afacere foarte profitabilă pentru toţi cei implicaţi, arată asociaţiile pentru protecţia animalelor. Afacerea „eutanasia”, spun asociaţiile, nu este decât o altă modalitate de a împărţi între membrii partidelor de la guvernare sume foarte mari din banii publici.

Numai din incinerare se câştigă între 15 şi 25 de euro pentru fiecare câine, bani pe care îi va câştiga Protan la nivelul Capitalei şi împrejurimilor, arată asociaţiile pentru protecţia animalelor. „Putem rosti cuvinte ca manipulare şi dezinformare în legătură cu ceea ce ni se spune despre legea prin care se introduce eutanasierea câinilor. Nu aşa se rezolvă problema. Alt mit este că strângând toţi câinii de pe stradă în adăposturi se va rezolva problema. Nici aceasta nu este o soluţie, cum nu este nici eutanasia, pentru că vor veni alţi câini în loc. Toţi aceşti câini vin de la cetăţenii care nu-şi castrează animalele şI le lasă libere pe stradă să se înmulţească, apoi abandonează puii. Iubitorii de animale sunt primii care nu mai vor câini pe stradă. Autorităţile sunt cele care vor câini pe stradă, pentru că este o afacere minunată, până la ultimul hingher, aceşti oameni fiind de multe ori foşti puşcăriaşi care primesc şi taxă de protecţie de la oamenii care-i plătesc pentru a nu le lua câinii din faţa blocului”, explică Delia Pârvu, reprezentanta Asociaţiei GIA. Asociaţiile care pledează împotriva eutanasierii câinilor mai atraga tenţia asupra faptului că populaţia ar trebui să se informeze corect în legătură cu cifrele vehiculate în privinţa persoanelor muşcate de câini, pentru că din statistici reiese că în perioadele în care câinii au fost eutanasiaţi sau omorâţi cu sânge rece în stradă, au fost mult mai multe persoane muşcate decât după ce s-a interzis uciderea animalelor.

sursa Jurnalul.ro

comentarii

de Gabi D la 10 aprilie 2011 - 19:03

Ma doare sufletul ca am ajuns un popor de ucigasi!Nu este o solutie eutanasierea!Au fost alocati f. multi bani pentru sterilizare,dar banii s-au dus in buzunarele unor profitori!Rusine!

Lasati un comentariu