Sesiune de instruire a bibliotecarilor din nord-vestul ţării

• publicat la: 14 aprilie 2011
Sesiune de instruire a bibliotecarilor din nord-vestul ţării

Cu sprijinul Bibliotecii Judeţene Bihor, la iniţiativa ANBPR Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România şi cu fonduri asigurate de IREX România, s-a desfăşurat, la Băile 1 Mai, judeţul Bihor, cel de-al şaselea training de management al Filialelor din agenda Asociaţiei.
Ca de fiecare dată, bibliotecarii au răspuns în numar mare invita iei de participare. La  această ediție au fost chemate să participe 6 județe, reprezentând zona de dezvoltare regională Nord-Vest, și anume: Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu-Mare și Sălaj.
La această sesiune de training au participat reprezentanţii birourilor executive locale ale ANBPR din şase judeţe.Din judeţul nostru de la Biblioteca Judeţeană Satu Mare Preşedinta Asociaţiei Câmpean Angela, Marta Cordea , iar de la Biblioteca Municipală Carei a participat Corina Nuna membru în biroul executiv a asociaţiei Bibliotecarii au avut ocazia să se familiarizeze cu regulamentele şi procedurile de lucru la nivel de organizaţie.

În plus, pe durata sesiunii, s-a pus accent pe actualizarea  cunoştinţelor pe teme de management şi cultură  organizaţională.
Bibliotecarii s-au antrenat la dialog și au dezbătut împreună cele mai arzătoare probleme ale Asociației și Filialelor. Tot împreună au trecut în revistă principalele dificultăți cu care se confruntă în activitatea de zi cu zi la bibliotecă.
Cu implicarea moderatorilor şi a vorbitorilor, bibliotecarii au trecut în revistă principalele probleme şi bariere pe care le întâmpină în munca de Asociaţie.
Într-un mediu relaxat şi favorabil interacţiunii, liderii Filialelor teritoriale au experimentat lucrul în echipă şi s-au pus de acord asupra priorităţilor strategice pe care trebuie să le aibă fiecare conducere locală.
Această întâlnire a reprezentat, pentru mulți dintre participanți, o regăsire a colegilor de meserie, dar și o infuzie de energie și bună-dispoziție. Odată întorși în bibliotecile de proveniență, membrii vor împărtăși colegilor experiența și vor pune în aplicare soluțiile identificate cu acest prilej.

redactia

Lasati un comentariu