7 alimente care alungă toxinele din corp

• publicat la: 4 May 2011
7 alimente care alungă toxinele din corp

Produsele procesate şi pline de aditivi, lipsa exerciţiului fizic, fumatul, alcoolul, medicamentele şi mediul înconjurător sunt numai câteva dintre sursele de toxine care ne bombardează organismul. Află 7 soluţii ajutătoare!

“Clorofila reprezintă unul dintre cei mai buni detoxifianţi chimici şi de metale grele care se găsesc în natură. Clorofila a fost supranumită ‘sângele verde’, datorită compoziţiei sale asemănătoare cu cea a sângelui uman”, spune dr. Robert Morse în cartea sa “Să trăim sănătos fără toxine”. De aceea, plantele cu frunze verzi sunt esenţiale în procesul de detoxifiere şi te ajută să purifici organismului. Iată ce alimente trebuie să combini pentru a obţine efectul scontat, potrivit recomandărilor oferite de specialist în cartea sa:

1. Morcovi + sfeclă + pătrunjel verde;
2. Morcovi + sfeclă + spanac;
3. Morcovi + muguri de lucernă + pătrunjel;
4. Morcovi + spanac + ţelină + pătrunjel;
5. Iarbă de grâu + vlăstari de lucernă;
6. Sucul de struguri
(pe care trebuie să-l prepari folosind inclusiv codiţele şi seminţele) şi sucul de mere, ambele furnizând organismului cantităţi însemnate de calciu, “curăţând ficatul şi rinichii şi hrănind sistemul nervos şi endocrin”, explică dr. Robert Morse;
7. Sucurile de varză şi crucifere.

De unde vin toxinele?

  • Alimente toxice pline de E-uri (aditivi alimentari);
  • Fructe şi legume cu pesticide;
  • Carnea cu hormoni;
  • Medicamente;
  • Droguri recreaţionale: tutun, cafea, alcool;
  • Peşte contaminat cu mercur;
  • Apa de la robinet;
  • Vasele din bucătărie: din aluminiu, cutiile de bere/suc;
  • Plombe şi vaccinuri;
  • Produse cosmetice;
  • Emisiile industriale, fumul instalaţiilor de încălzire sau gazele de eşapament.

Dacă vrei să faci o detoxifiere nu trebuie să consumi

  • produse procesate care conţin aditivi alimentari;
  • prăjeli;
  • afumături;
  • produsele făinoase preparate cu făină albă (pâine, biscuiţi, covrigei, patiserie, prăjituri, paste);
  • produse de tip fast-food;
  • lactate cu conţinut ridicat de grăsime;
  • unt şi margarină;
  • dulciuri, în special cele din comerţ, dar poţi să foloseşti mierea de albine şi zahărul brun pentru îndulcirea ceaiurilor;
  • băuturi carbogazoase, inclusiv cele dietetice;
  • alcool şi cafea, dar poţi să înlocuieşti cafeaua cu ceaiul verde;
  • sosuri pentru salate, maioneza, murături;
  • cantitatea de sare trebuie redusă şi înlocuită cu mirodenii.

Poţi să consumi

  • fructe (crude, congelate, uscate, suc prosapăt stors în casă);
  • legume şi leguminoase (crude, congelate, conservate în apă);
  • orez brun şi paste integrale;
  • peşte proaspăt şi congelat;
  • seminţe oleaginoase neprăjite şi nesărate (nuci, migdale, alune de pădure, nuci caju, seminţe dovleac, seminţe de floarea soarelui, etc);
  • iaurt simplu, chefir, sana;
  • miere/zahăr brun;
  • condimente;
  • ceaiuri din plante sau fructe;
  • carne slabă (în cantităţi moderate).

sursa topsanatate

Lasati un comentariu