Avem cel mai bun grup vocal folcloric

• publicat la: 23 mai 2011
Avem cel mai bun grup vocal folcloric

Festivalul Concurs-Naţional de Folclor al elevilor de liceu  “Flori de mai” 2011 ce s-a desfăşurat la Cluj in perioada 13-14 mai a adus noi distincţii pentru careienii care s-au prezentat la această competiţie.

Organizatorii acestei manifestări de tradiţie sunt Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, Colegiul Tehnic de Transporturi “Transilvania” Cluj-Napoca, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj şi Cercul Militar Cluj-Napoca.

În cadrul festivalului au fost mai multe secţiuni: solist instrumentist, solist vocal, dans popular, obicei folcloric, grup vocal folcloric la care au participat elevi de la 21 de licee din 11 judeţe.

Elevii careieni particianţi au reprezentat  Liceul Teoretic Carei alături de indrumătorul şi coordonatorul Vlad Paşca.

La secţiunea solist instrumentist,elevul Vlad Lung a obţinut un merituos premui III iar elevele Cânţa Daiana şi Dobocan Roxana ,menţiune.

Secţiunea grup vocal folcloric a fost cea care a adus bucurie maximă in rândurile liceenilor careieni,aceştia obţinând, prin grupul vocal “Crenguţa  primul loc deci recunoaşterea unanimă a realei lor valori.

Din grupul Crenguţa fac parte Apiştie Maria, Coşarcã Alexandra, Silaşi Denisa, Şichet Roxana, Balog Laura, Ostatea Crina, Cãlbas Cãtãlin, Pereş Adrian şi Vezentan Horaţiu .

Festivalulul-Concurs Naţional de folclor al elevilor de liceu “Flori de mai” s-a bucurat, de la o ediţie la alta, de o participare tot mai numeroasă, reunind, primăvară de primăvară, la Cluj-Napoca, elevi cu talent dar şi pe îndrumătorii lor.

redactia

Lasati un comentariu