Cum să scapi de furnici cu ce ai la indemână

• publicat la: 11 mai 2011
Cum să scapi de furnici cu ce ai la indemână

Poţi scăpa de furnici mult mai simplu şi repede decât ai crede. Singurele chimicale de care ai nevoie sunt reprezentate de detergent de vase şi acid boric. Acestea formează un agent rapid de distrugere a micilor insecte care iţi invadează casa.

Furnicile consideră pudra rezultata ca fiind hrană şi o vor consuma, ducând-o si altor membrii ai coloniei, inclusiv reginei. Si, potrivit Ehow, atunci când regina moare, este distrusă toată familia.

Umple un recipient din plastic cu apă şi adaugă detergent de vase in cantitate moderată. Pulverizează această substanţă in zonele unde ai observat furnici.

Foloseşte o lingura pentru a pune cantităţi mici de acid boric in toate colţurile incăperii, in special in acelea despre care ai observat că sunt tranzitate de insecte.

Repetă acest procedeu o dată la fiecare 3-6 luni, pentru a preveni o nouă invazie.

Plaseaza hrana sub chiuvete, langa gurile de aerisire, langa cosul de gunoi, in dulapurile din bucătărie şi usile ce dau spre exterior. De asemenea, plaseaza-le in locurile umede ale locuintei (bucătărie, baie).

Un alt amestec este format din apă, miere şi zahăr. Combină un sfert de cană de zahăr cu o cantitate egală de miere şi incălzeste-le in puţină apă. Apoi adaugă un sfert de cană de acid boric.

Gustul dulce va atrage mai repede furnicile, care cu siguranţă vor duce mâncarea-capcană şi reginei. Tine amestecul bine inchis intr-un borcan pentru 2 săptămâni inainte să-l foloseşti.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu