Primăvara Culturală Careiană 2011

• publicat la: 2 mai 2011
Primăvara Culturală Careiană 2011

Pentru prima dată, Primăvara Culturală Careiană se va prezenta publicului careian sub forma unui festival: CAREI BESTfest, care va cuprinde concerte, concursuri, expoziţii, întreceri sportive, prezentări ale instituţiilor de învăţământ locale şi spectacole, realizate aproape în totalitate de tineri careieni.

CAREI BESTfest este realizat de Direcţia de Cultură şi Învăţământ Carei, în colaborare cu Centrul Cultural Carei, Biblioteca Municipală Carei, Muzeul Municipal Carei şi Instituţiile de Învăţământ din municipiul Carei şi se va desfăşura pe parcursul a 7 zile, în perioada 16-22 mai.

Cu ocazia Carei BESTfest – Primăvara Culturală Careiană, Direcţia de Cultură şi Învăţământ Carei în colaborare cu Biblioteca Municipală Carei, organizează următoarele acţiuni:

concursul de poezie „BALA-FÉNYI” (secţiunea creaţie) pentru tineri scriitori lirici din instituţiile de învăţământ careiene, atât pentru secţia română cât şi pentru cea maghiară.

Tema propusă pentru poeziile prezentate în concurs este „natura”.

Lucrările se depun la sediul Bibliotecii Municipale până luni 16 mai, urmând ca ele să fie citite de autori, miercuri, 18 mai în Sala Mare a Primăriei, începând cu ora 17 şi apoi premiate de către un juriu de specialitate.

Premiile „BALA-FÉNYI” vor fi acordate pentru cea mai bună creaţie literară în limba română  şi pentru cea mai bună în limba maghiară (clasele V-VIII şi IX-XII).

– acţiunea „Citatul Meu Preferat”. Citatele preferate ale careienilor realizate pe foi A3 şi expuse pe parcursul a unei săptămâni, în centrul municipiului Carei. Termen de depunere a lucrărilor: 14 mai ora 12 la Biblioteca Municipiului Carei.

Presoane de contact:

Nicoleta Latiş pt. Concursul BALA-FÉNYI şi CITATUL MEU PREFERAT

telefon: 0261-861-480, între ora 10.00 şi 17.00.

Lasati un comentariu