7 căţei şi-au găsit stăpân la Târgul de Adopţii

• publicat la: 22 august 2011
7 căţei şi-au găsit stăpân la Târgul de Adopţii

Asociaţia pentru Protecţia Animalelor Puffi a organizat duminică după masă al doilea târg de adopţii din acest an.

După interesul stârnit de primul târg de adopţii de luna trecută, membrii asociaţiei Puffi au decis să mai organizeze un astfel de eveniment.

Maidanezii oferiţi spre adopţie au fost intr-o stare deosebită de curăţenie şi sănătate , acesta fiind şi motivul pentru care işi găsesc  destul de repede un stăpân iubitor.

Munca asiduă  a celor din asociaţie şi rezultatele vizibile demonstrează pe zi ce trece că problema câinilor vagabonzi se poate rezolva şi de altă manieră decât prin prezenţa hingherilor care inghit bani frumoşi din bugetul local.

Menţionăm că toţi cei care sunt membrii ai asociaţiei Puffi prestează muncă de voluntariat şi contribuie cu fonduri personale la ingrijirea şi intreţinerea animalelor abandonate.

Dacă sumele alocate societăţii de ecarisaj ar fi direcţionate către asociaţia  Puffii,situaţia  câinilor liberi de prin oraş ar avea o rezolvare mult mai rapidă.Asemenea exemple se pot vedea şi in oraşele din regiune precum Oradea sau Sighet, unde problema câinilor fără stăpân a fost rezolvata de o asemenea manieră.

In cadrul Târgului de Adopţii de ieri ,7 căţeluşi şi-au găsit un suflet iubitor care să-i ocrotească.

Unii au venit doar să privească şi să admire căţeluşii aduşi in cuşti speciale iar altii,mai curajoşi au plecat cu un căţel in braţe.

Celor care au decis sa adopte li s-a intocmit un contract de adoptie, urmand ca periodic,membrii asociatiei sa verifice daca animalul este ingrijit corespunzator.

redacţia

comentarii

de student la 22 august 2011 - 16:08

Ieri la Targul de adoptii am vazut cata dragoste, respect dau cei din As. Puffi, necuvantatoarelor.Sunt dispus sa ma alatur activitati lor neobositoare , si sa-i ajut. Daca vor primi ajutor din partea edililor orasului si daca ne alaturam lor(As.Puffi) vom scapa orasul de multi caini tristi si flamanzi.Multi ar putea sa-si ia in casa/apartament sau curte un catel, care va devenii cel mai demn ,iubitor si statornic prieten. Am si eu un catel si stiu ce inseamna, incearca si tu prietene, cetatean al orasului nostru.

de sanda la 22 august 2011 - 16:35

frumos comentariu,si bravo celor din As.Puffi!Am fost si eu la acest targ de adoptii si mi-a placut ce am vazut,tot mai multi iubitori de animale care doresc sa dea o mana de ajutor, sau adopta aceste suflete abandonate.Nu stiu cine au fost cei care au avut aceasta minunata idee de a infiinta As.Puffi dar sa le dea D-zeu multa sanatate si putere de munca.Tineti-o tot asa sunteti un exemplu in acest oras.Sper sa dea o mana de ajutor si primaria ar face un lucru chear laudabil.

de cristina la 22 august 2011 - 17:59

Sunt incantata ca si in orasul nostru s-a infiintat o asociatie pentru protectia acestor suflete nevinovate. Am auzit la Radio Transilvania de acest eveniment si am mers la fata locului. Ce am vazut mi-a bucurat sufletul. Oameni buni au fost, oameni buni mai sunt! Un sincer si laudabil BRAVO! Sa va dea Dumnezeu sanatate si putere de munca.

de Gabi D la 22 august 2011 - 19:42

Ma alatur celor spuse de interlocutorii mei si le adresez membrilor asociatiei viata lunga si multe satisfactii!Importanta e de asemenea contributia oamenilor cu hrana sau bani!Sa arate si Careiul ca un oras civilizat si sa ajungem pana acolo incat sa nu mai intalnim pe strazi caini tristi !
Am avut un caine timp de 13 ani si 3 luni,in momentul in care am decis ca trebuie sa-i curmam suferinta(l-am eutanasiat )fiind bolnav de cancer,lumea s-a prabusit pentru familia mea!si acum ,il simtim in casa,ii simtim prezenta,dar cel mai mult ii simtim lipsa!Nu ne-am revenit nici eu,nici sotul ,nici copilul nostru!Cand l-am intrebat pe baiatul meu daca ar fi bine sa-l eutanasiem,mi-a raspuns cu lacrimi in ochi:,,mami,daca-l iubim cu adevarat ,sa-i dam drumul sa plece,el stie asta si asteapta acest lucru de la noi”!
Atunci cand iubesti cu adevarat,vrei sa nu vezi fiinta iubita suferind si noi asa am facut,i-am dat drumul,in casa pe care a iubit-o atat de mult si inconjurat de persoanele dragi!
Mult timp ne-am intrebat dupa aceea,am facut bine?…Am facut rau?…Stiu ca el ne-a iertat pentru ca in acele zile cumplite de chin si suferinta cand nu se mai putea misca ,in ochii lui se putea citi o tristete mai mare ca a noastra!El era pregatit,noi nu suntem nici azi!
Ne-a umplut casa de dragoste si veselie ,ne-a daruit ani frumosi si nu-l vom uita niciodata!

de Angelina la 23 august 2011 - 03:17

Am trecut si eu duminica pe la targul de adoptii. catelusii sunt adorabili!!! si se vede ca sunt foarte bine ingrijiti. Ce am mai vazut acolo? Oameni, care au familii acasa, care muncesc in timpul saptamanii, care poate duminica seara s-ar putea odihni, sau pur si simplu sa stea cu familia, dar nu…..au stat in parc si au asteptat iubitorii de animale, cu mic cu mare sa vina si le-au oferit un prieten credincios si iubitor. Bravo lor pentru devotamentul de care dau dovada!!!
Si sa va mai spun ceva: din experienta va zic….animalel sunt o adevarata terapie!! fie ca omul e bolnav, stresat, singur….cainele ii va schimba viata!!! Va fi ultimul care il paraseste!!
Bravo membrilor asociatiei Puffi si un mare BRAVO celor care si-au facut un nou prieten!!!!

de GROSSGLOCKNER la 23 august 2011 - 05:56

Nu va dati seama ce satisfactie pt. noi, membrii fondatori, activi si voluntari ai Asociatiei Puffi, cand vedem ca eforturile noastre incep sa dea roade! Toti cei care vor sa ni se alature sunt invitati sa ne viziteze Site-ul http://www.puffi-carei.ro/ unde vor gasi multe informatii utile.

O remarca speciala pentru Gabi D: din pacate cainii traiesc putin. Eu fiind ceva mai in varsta am fost nevoit sa ma despart de 4 ciobanesti germani, fiecare a trait 10-12 ani, primul l-am primit de la Tata in frageda pruncie… S-au dus dar nu pot fi trist pt. ca am petrecut clipe incredibile cu ei. Luati-va cat mai repede un alt caine, viata merege inainte. In ceea ce priveste eutanasierea sa nu va faceti probleme de constiinta, din pacate cancerul e f. raspandit in randul polpulatiei canine. Stim ca toate incep si se sfarsesc, cel mai important este ca intervalul de timp dintre aceste doua evenimente sa-l umplem cat mai frumos

Succes tuturor!

de Ana la 23 august 2011 - 06:59

Felicitari asociatiei Puffi! O initiativa foarte frumoasa si necesara atat pt Carei cat si pentru Romania. Mult succes in continuare.

de mucalit la 23 august 2011 - 15:19

tzara arde
baba se sczrpana

de Angelina la 23 august 2011 - 16:32

„mucalit”…incerci sa faci senzatie?
Asa e la noi: cand ceva e laudabil (si laudat) de altii….se trezesc unii sa fie „Gigi-contra”.
N-ai sanse!

de Bibicu la 23 august 2011 - 18:53

senzatzie incercatzi voi
cu disperare sa avetzi,
nu prea avetzi sanse…
esti mare nene Iancule..

de MARIA la 29 august 2011 - 08:12

Draga Bibicule o fi mare nenea Iancu dar sa nu se uite ca buturuga mica poate sa rastoarne un car mare. Dragostea si perseverenta dau intotdeauna rezultate.
BRAVO PENTRU ACEA MANA DE OAMENI CARE VOR SA FACA CEVA BUN. BRAVO PUFFI.

de Didina la 29 august 2011 - 09:59

..aici erai Bibicule
si eu te caut in D´ale Careiului
ma Bibicule ma,
ca se rasturna caru cu prosti ,Bibicule,
la Caracal ,dar ajunsera prostii
si la Carei,Bibicule
si se scrpana babele,
afara turcii dau navala….
e mare jale puffi,
vai de cele care au devenit buturuga….

Lasati un comentariu